Jön a 4. Borregatta


2022. május 12., 14:41


Néhány év kényszerszünet után, idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Borregatta, amely az idei évben első alkalommal a pezsgők kedvelőit is megszólítja. 
Jön a 4. Borregatta
2022. IV. Borregatta  
2022. Június 24-25-26.  
Helyszín: Balatonkenese BFYC
 
A tradíciók megőrzése mellett a 2022. évi Bor és Pezsgőregatta a finom italok, a Balaton és a hajózás szerelmesei közül minél többeket vendégül szeretne látni és emelett a versenyzés lehetőségét is biztosítja. A világon egyedülálló módon és elsőként a regattán nyílik lehetőség egyszerre megmérettetni magukat a vitorlázás és az elektromos hajózás szerelemeseinek is. Az eseményen és a Bormólón nem csak a borászatok, de a pezsgőpincészetek is képviseltetik magukat.

A Bormóló a Bor és Pezsgőregatta különleges, szinte központi helyszíne, hiszen a kikötő gerincén, a mólón építik fel azt a közösségi, társasági teret, ahol a résztvevő borászatok, pezsgőpincészetek felállítják kóstoltató standjaikat, és ahol kézműves és helyi ételeket, pálinka manufaktúrákban készült italokat is kóstolhatnak a vendégek. A vasárnapi eredményhirdetésen nem csak a regatta győztesei, de a Bormóló legfinomabb italai is díjazásra kerülnek.
 
A péntek estét színpadi programok és baráti találkozások teszik teljessé a  résztvevők számára. A szombati nap a hajóké és a hajósoké, hiszen ezen a napon rajtolnak és érnek célba a versenyek, amelyek lezárultát követően a Borregatta ismét társasági eseménnyé alakul, amit minőségi programok kísérnek.
 
A szombati vitorlás és elektromos hajós regattán az esemény szellemiségének megfelelően kizárólag olyan hajók indulhatnak, amelyek legénységében a borászathoz és a pezsgőkészítéshez kapcsolódó „matrózok” is megtalálhatók.
 
Jön a 4. Borregatta
 
 
PROGRAM
 
2022. június 24. péntek – Vendégfogadás
16:00 Helyszíni nevezések megkezdése
16:00 Érkező hajók, vendégek fogadása
17:00 DJ THOMX lounge zene
18:00 Bormóló ünnepélyes megnyitása
18:30 Vacsoraidőszak
20:00 Gájer Bálint és zenekara színpadi koncert
21:00 DJ THOMX disco zene
 
2022. június 25. szombat – Versenynap – Túraverseny
7:30 További nevezések fogadása
9:30 Ünnepélyes Borregatta zászlófelvonás, megnyitó ünnepség
10:00 Kormányosi értekezlet
10:45 Kihajózás a rajtra
11:00 Kóstolósátrak megnyitása a vendégeknek
11:00 Nézőhajó kifutása
11:30 Versenyrajt
12:00 Kóstolósátrak megnyitása a parti vendégek részére
15:30-tól versenyhajók tervezett befutása
17:00 DJ Cserhalmi lounge zene
17:00 Pezsgőkóstoló szekciós Fiát Attila
19:00 Gálavacsora
21:00 MEGLEPETÉS koncert
22:00 DJ Cserhalmi disco zene
 
2022. június 26. vasárnap – Zárónap
11:00 Bormólók megnyitás
11:30 Díjkiosztó, a regatták kategóriánkénti értékelése, a helyezettek köszöntése, a Bormóló legnépszerűbb borainak és pezsgőinek közönségdíjazása és a szakmai zsűri értékelése

A rendezvény társalapító házigazdája Kamocsay Ákos, aki a hazai borásztársadalom egyik legismertebb  és számtalan díjjal elismert szakembere. A Borregatta szakmai szervező bizottsága és stábja részben azon tapasztalatok segítségével kerül összeállításra, amelyeket Kamocsay Ákos az elmúlt évtizedek során borászként, hajósként és a Balaton szerelmeseként megszerzett. 
 
A kiállítók között ott lesznek:
• Agárdi Pálinka  
• Magos élet  
• Árpás László sonka mester  
• Pörc Bisztró  
• Hilltop borászat  
• Paulusz borászat  
• Bock borászat  
• Gere Tamás és Gere Zsolt  
• Bujdosó Birtok  
• Polgár Pincészet  
• Garamvári Szőlőbirtok  
• Ostoros Borászat  
 
Jön a 4. Borregatta
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé