Jön a 4. BorregattaNéhány év kényszerszünet után, idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Borregatta, amely az idei évben első alkalommal a pezsgők kedvelőit is megszólítja.
Reduktív bor is lehet jó 20 év után - Ott voltunk a Kamocsay muzeális borkóstolónEgészen más várakozással tekintünk egy muzeális borkóstolón a felbontandó tételekre, mint más kóstolók boraira. Ilyenkor együtt izgulunk, hogy vajon mit mutat majd magából a több évtizede a palackban lévő bor, és meghatódunk, ha az élmény várakozáson felüli. Nemrég ebben az élményben lehetett részünk a Zengő bárban megrendezett Kamocsay muzeális borok kóstolóján.
„Bárki, aki az onnan készült borokat kóstolja, egy nagyon érdekes, sós ásványosságot vél felfedezni bennük”Az ösztöneire hallgatott Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély fő borásza, amikor anno kiválasztotta az olaszrizling helyét a birtokon belül. Az élet őt igazolta, mára pedig már a titkot is sikerült megfejtenie.
Muzeális borokat kóstolhatsz péntek este az egyik legnagyobb hazai élő borászlegendával2020. július 24-én kinyílik a Hilltop bormúzeum trezorja az érdeklődők előtt. Itt őrzik a több, mint negyed évszázaddal ezelőtti első szüret (1993) óta gyűjtött palackokat. Egy olyan eseményre invitálnak most Téged is, ahol ezeket a kis szériában, 20, maximum 200 palackos tételben megvásárolható bortörténelmi tételeket kóstolhatod meg Kamocsay Ákos főborász vezetésével. Borértőknek és borkedvelőknek egyaránt tartogat izgalmakat ez a nem mindennapi esemény.
Élő borkóstoló ma este Kamocsay Ákossal!Április 3-tól minden pénteken este 8 órától együtt borozhatsz online a Hilltop borászával, Kamocsay Ákossal.
Állásajánlat: Dolgozz Kamocsay Ákossal!Magyarország egyik meghatározó, dinamikusan fejlődő borászata, a Hilltop Neszmély Zrt, Horeca kereskedelmi képviselő pozícióba munkatársat keres.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #5Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A Borászportálon időről időre bemutatunk egy bort a 100-ból. Ezúttal egy olyan klasszikuson a sor, amely bár minden évjáratban máshogy készül, mégis mindig bekerül a legjobbak közé.
Az újabb borháborútól a legnagyobb borosüvegigÚjabb mozgalmas hónapon vagyunk túl, a legolvasottabb cikkeink ennek megfelelően nagy változatosságot mutatnak.
Mit az a titok, amit az olaszrizling csak Neszmélyen tud és még a Balatonon sem?Kamocsay Ákos szeret játszani az olaszrizlinggel. Készített már belőle olyan bort, amit ki akartak zárni a versenyről, mert nem hitték el, hogy a fajta ilyen illatokat tud. 2017-ben pedig olyan reduktív tétel került ki a kezei közül, amit kóstolva az embernek meggyőződése: ilyen testre és érettségre csak egy hordóban pihentetett bor képes.