Mákos az év magyar sommelierje

Borászportál
2018. március 27., 16:03


A tavalyi győztes nyerte idén is a Magyar Sommelier Club „Az Év Sommelierje” versenyét, így ő képviselheti Magyarországot a Sommelier Világbajnokságon. 
Mákos az év magyar sommelierje
A tavalyi siker után ismét Horváth Máté, a Mák Bistro sommelierje nyerte a Magyar Sommelier Club „Az Év Sommelierje” versenyét. A március 24-én a Continental Budapest Hotelben megtartott bajnokságon a második helyen Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl, Zeltweg, Ausztria), míg a harmadikon Ferenczi Zsolt (Weingut Scheiblhofer, Andau, Ausztria) végzett. Hogy milyen feladatokból áll össze a verseny, arról itt írtunk részletesen.
 
 

A győztes képviselheti hazánkat a 2019. évi Sommelier Világbajnokságon Belgiumban a "Contest of the Best Sommelier of The World 2019" világversenyen márciusban. A hazai sommelier versenyek történetében először kapnak lehetőséget a második és harmadik helyezettek, hogy ők is nemzetközi versenyen képviseljék a hazai sommelier-eket: Kovács Norbert és Ferenczi Zsolt ez év novemberében Belgrádban vehet részt a „Balkan Sommelier’s Challange” nemzetközi versenyen!
 
Mákos az év magyar sommelierje

Rövid időn belül ez volt a második rangos hazai sommelier verseny. A hónap elején a Magyar Sommelier Szövetség rendezte meg a maga versenyét a Magyarország Sommelier Bajnoka 2018 címért.
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé