Minden, ami párlat - tanfolyamok a Borakadémián

Borászportál
2012. május 17., 16:21


A Gourmet és Borakadémián nem csak a WSET rendszerű boros képzések iránt érdeklődők találják meg azt, amit keresnek, hanem a párlatok szerelmesei is. Az intézmény párlatszakértői tanfolyamain szinte valamennyi égetett szeszesital készítési módjával megismerkedhetnek a hallgatók, a pálinka tréningen pedig megtudhatják a pálinka készítés technológiájának alapjait és a szervírozás, kóstolás művészetét is.
Minden, ami párlat - tanfolyamok a Borakadémián
 
A Gourmet és Borakadémia májusi nyílt napján arra is szakítottunk időt, hogy Petzold Attila sommeliertől, párlatszakértőtől megkérdezzük, miket oktat a párlatszakértői és a pálinka tanfolyamokon. Az előbbi kurzuson a hallgatók megismerkednek a legfontosabb termékekkel és készítési módjukkal, valamint az egyes ágazatokhoz kapcsolódó szabályozásokkal és a termőhelyek és az eredet sajátosságaival.

A képzés során nem csak a legdivatosabb és legismertebb párlatok kerülnek feldolgozásra, hanem a különlegességek számító, helyi jellegzetességek és a koktél alapanyagként használatos egzotikumok is. Csakúgy, mint a Borakadémia többi tanfolyamán, ezen is kiemelt szerepe van a kóstolásnak, melynek segítségével a hallgatók elsajátíthatják a bírálati módszereket és a párlatok felismerésének eszközeit is. És, hogy miket lehet megízlelni? Jelentős hangsúlyt kap a Cognac és az Armagnac, a különböző whiskyk, a vodka, a zöldség alapú párlatok, a likőrök, a Calvados és – hungarikumként – a pálinka, amely különösen érdekli a magyar fogyasztókat.
 
Épp ezért indított a Borakadémia pálinka tréninget is, ahol a pálinkatörvénytől kezdve a pálinkafajtákon keresztül, a készítési módokon át a pálinkával készült ételekig minden szóba kerül. A kóstolás persze itt sem maradhat el, de hallgassuk meg mindezt inkább Petzold Attila szavaival.
 
 
Jelentkezés és további információk itt találhatóak.