Saját okostelefon-alkalmazás a brunellonak

Borászportál
2012. november 06., 11:18


Multimédia - Kóstolni virtuálisan még nem lehet, de minden információt megad a brunello di Montalcinóról, az egyik legismertebb olasz vörösborról ingyen letölthető okostelefon-alkalmazás.
Saját okostelefon-alkalmazás a brunellonak
 
A toszkánai Montalcino és környékének térképét mutatja meg az iBrunelloHD című alkalmazás a védett eredetű vörösbort termelő 250 pincészet feltüntetésével. 
Ezenkívül hat szekció vázolja fel Montalcino történetét, a termelők és pincék közötti különbségeket és az évjáratokat, ezek értékelésével együtt. Az alkalmazás gasztronómiai tanácsokat is ad arról, melyik brunellóhoz milyen étel illik leginkább, és a news címszó alatt a vörösborral kapcsolatos összes újdonság, olasz és külföldi esemény megtalálható. 
A piemonti barolo és a francia bordói után a brunello a harmadik bor, amely saját okostelefon-alkalmazást kapott - írták az olasz újságok. 
Az ötlet a brunellotermelők szövetkezetétől ered. "A gasztro- és borturistáknak kívántunk eszközt adni Montalcino területének egyszerű és gyors látogatásához" - mondta a sajtónak Fabrizio Bindocci, a szövetkezet elnöke.
 
Winelovers borok az olvasás mellé