Országszerte kinyitnak a pincék szombaton!

Borászportál
2015. május 17., 20:55


A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számárra, hiszen május 23-25 között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt.
Országszerte kinyitnak a pincék szombaton!
A Pátyi pincehegy
A Nyitott Pincék programsorozat keretében kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére is, és a jóféle borok mellé finom falatok is kerülhetnek a vendégek asztalára.
 
A borral való találkozásnak két útja van. Vagy a bort visszük a fogyasztóhoz, vagy a fogyasztó megy a borhoz. Leggyakrabban az előbbi történik, mi most az utóbbit ajánljuk!
A  bor szülőhelyével való találkozás mindig különleges élmény. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefalvak, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. Nem csak kulináris gyönyör, de kellemes kulturális, ismeretszerző kirándulás lehet egy jól megválasztott bortúra! Nem véletlen, hogy a borgasztronómia külföldön vezető helyet foglal el a rendszeresen kirándulók programjaiban és nálunk is egyre kedveltebb program. 
 
A borturizmus népszerűsítésére alakult Nyitott Pincék Szövetség – a Borászportál, a Vinoport online bormagazinokkal és a Winelovers rendezvényszervező csapattal együttműködve - hirdeti meg Pünkösd hétvégéjén a Nyitott Pince Napokat, hogy a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhassanak egymással. A bor ugyanis bizalmi termék. Ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők megismerhessék a legjobb pincéket és a borokat készítő borászokat, hogy hírvivői lehessenek ennek a sokak számára ismeretlen, vonzó világnak. Az elmúlt évek pünkösdjein már tízezrek élvezhették a borászok és a pincészetek vendégszeretetét.
 
Országszerte kinyitnak a pincék szombaton!
Fotó: Nyitott Pincék Facebook
 
A rendezvény célja az, hogy megkönnyítse a bort készítők és a bort fogyasztók találkozását a borok szülőhelyén. Azt mondják egy szép bor a táj lelke, a készítője hiteles kézlenyomata, a barátság alapja, a életre szóló élmény forrása.
 
Itt borvidékenként csoportosítva találhatod meg azoknak a pincéknek a fontosabb adatait, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez! Használd ezeket az információkat és csodálkozz rá borvidékeink sokszínűségére! :)
 
A listán szereplő pincészet a három napból minimum két napon át fogadják az érdeklődőket, és - kevés kivételtől eltekintve - 10 és 19 óra között nyitva tartanak. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, akik megnézhetik a pincészetet és kedvezményesen kóstolhatják meg a pince borait, és a vásárolt borok árából is engedményt kapnak. Javasoljuk, hogy a felkeresni kívánt pincékkel a részletekről előre egyeztess a megadott telefonszámokon!
 
További bővebb információ és leírás a rendezvényről a Nyitottpince.hu oldalon olvasható, illetve a +36 30 954 9147-es telefonszámon, vagy a bacchus.studio@gmail.com és a nyitottpince@gmail.com e-mail címeken kérhető.
Winelovers borok az olvasás mellé