Ötvenezer euróért vett hat üveg bort

Origo
2011. december 13., 20:59


A párizsi Charles de Gaulle repülőtér közleménye szerint nem ritka, hogy az év végéhez közeledve jobban fogynak a minőségi, drága borok, a múlt pénteki összeg azonban az eddigi legnagyobb, amelyet a repülőtéren borra elköltöttek.
Ötvenezer euróért vett hat üveg bort
 
Rekordösszegben, mintegy tizenöt millió forintnak megfelelő euróért vásárolt hat palack különleges bort pénteken egy utas a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren - írja a BBC csatorna online oldala a repülőtér információira hivatkozva. A reptéri Duty Free üzletben (ahol vám-és áfamentesen lehet vásárolni) állítólag egy távol-keleti utas költötte el a rekordösszeget.
 
A vásárolt borok között van egy 1995-ös évjáratú Romanee Conti, egy 2003-as Chateau Margaux, két palack 1982-es Chateau Lafitte és két palack 1980-as Petrus. A reptér közleménye szerint nem ritka jelenség, hogy az év vége felé közeledve "jobban fogynak a minőségi borok".

Párizs két repülőterének utasai évente több mint egymillió üveg bort és közel négyszázezer üveg pezsgőt vásárolnak - írja a Charles de Gaulle repteret üzemeltető ADP közleménye. Az eddigi rekordot egy tavaly áprilisi vásárlás tartotta: egy Elefántcsontpartra tartó női utas közel harmincezer eurót költött három üveg borra.
Winelovers borok az olvasás mellé