Pécs: idén is lesz portugieser seregszemle

Németh Richárd
2014. április 14., 08:00


Borverseny - Nemzetközi szemlét és borkóstolót szerveznek a portugieser népszerűsítésére április 25-én és 26-án Pécsen. A pécsi önkormányzat támogatásával második alkalommal sorra kerülő, Portugieser du Monde elnevezésű megmérettetésen 9 ország termelőinek több mint 60 portugieser borát és portugieser alapú házasítását mutatják be.
Pécs: idén is lesz portugieser seregszemle
 
A szervező Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin szerkesztősége tájékoztatása szerint a mintákat az első napon nemzetközi szakértő zsűri értékeli, a borokból másnap a nagyközönségnek tartanak kóstolót 15 és 20 óra között a Zsolnay Kulturális Negyedben.
A magazin hangsúlyozta, hogy a szemlével a Közép-Európában elterjedt, és a régió „kikerülhetetlen” szőlőjéből készülő friss, gyümölcsös vörösborra szeretnék felhívni a figyelmet, amely ritkán kerül reflektorfénybe az olyan világfajták mellett, mint a cabernet franc, a cabernet sauvignon, a merlot vagy a pinot noir.
Megjegyezték: sok termelő úgy tekint a portugieserre, mint egy újborként eladható primőr termékre, holott a fajta megfelelő gondosság és odafigyelés mellett magas minőségű, különleges borok előállítására is alkalmas.
Az MTI híradása alapján szerkesztve.