Sauvignon Blanc a házban - indulnak a Kóstolom Borbár őszi programjai


2022. szeptember 14., 17:24


A Kóstolom Borbárban erősen kezdik az őszt! Szeptember 28-án Bálint László (DipWSET, Nemzetközi Borakadémiukus) ragadja magához a gyeplőt, és laza, közvetlen stílusban kalauzol el minket a világ különböző neves borvidékeire egy-egy sauvignon blanc boron keresztül.
 
 
Sauvignon Blanc a házban - indulnak a Kóstolom Borbár őszi programjai
A Kóstolom Borbár 12-én nyitott az őszi szezonra: elindultak a népszerű tematikus kóstolók. Ezek a programok borászok, boros szaktekintélyek, sommelier-k, tapasztaltabb és laikus borkedvelők számára is találkozási lehetőséget jelentenek. A hely azok számára meghatározó, akiknek szenvedélyük a bor.
 
A Sauvignon blanc a házban jó lehetőség arra, hogy mindent megtudj a fajtáról, amely a világon mindenhol méltán közkedvelt. Friss, üde jegyekkel tarkított, izgalmas savakkal megbolondított tételeket kóstolhatsz. Bodzás, egreses, frissen vágott füves jelleg, azaz: SAUVIGNON BLANC hegyek tele energiával. A kóstoló végén magadhoz ragadhatod ajándék Winelovers Selection Sauvignon Blanc borodat is. Az este folytatásához tökéletes lesz. Mi ez a bor?
 
Milyen borokat kóstolhatsz?
A Winelovers közösség által kiválasztott, Etyekről érkező Selection Sauvignon Blanc mellett megmutatja magát a szintén etyeki Anonym Pince, jönnek Skrabskiék a Balatonról, Új-Zélandot a Babich Wines és a Tohu képviseli, a Kleine Zalze Wines Dél-Afrika sauvignon blanc arcát mutatja meg, az est végén pedig két meglepetés tétel is várja a borimádókat.
 
Mi ez a hely? A Kóstolom Borbár és Borkereskedés története 2016-ban indult. Borászati adatbázisként kezdték, amely a csapat bővülésével prémium szolgáltatásokat kínáló bormarketinggel foglalkozó kreatív céggé nőtte ki magát. Vallják, hogy a bor és az őt körülvevő misztikum mindenkié, ezért hangulatos rendezvényeikkel a vendégeiknek a kulisszák mögé is bepillantást adnak. A 2018-ban megnyitott Borbár a Lövőház és Káplár utca sarkán már fogalommá vált a borkedvelők körében.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé