Sokkal kevesebb bor jön tartálykocsiban

Borászportál
2015. december 07., 09:43


A borpiacon az az adminisztratív akadályoknak és a földrajzi jelzés nélküli borokra kivetett ellenőrzési jegynek köszönhetően a felére csökkent a hazánkba érkező, sokszor silány minőségű külföldi borok mennyisége.
Sokkal kevesebb bor jön tartálykocsiban
A Magyar Idők hétfői számában Kiss István, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetségének elnöke elmondta, hogy az egyik nagy olasz bortermelő cégnél kirobbant botrány és a korábbihoz képest magasabb literenkénti árak is hozzájárultak ahhoz, hogy kevesebb külföldi bor érkezett az országba.
 
Az Agrárgazdasági Kutatóintézet jelentése szerint még mindig a folyó borok tették ki az import nyolcvan százalékát, de a legnagyobb visszaesés is ebben a szegmensben mutatható ki. Az egy évvel korábbi szinthez képest 64 százalékkal kevesebb lédig bor került az országba - írja a lapra hivatkozva az Index.
 
Januártól augusztus végéig mennyiségben egy, értékben öt százalékkal emelkedett a magyar borexport. A legfontosabb exportpiacok a következők: Németország, Csehország, Szlovákia és az Egyesült Királyság.
Winelovers borok az olvasás mellé