Színész kapta a Pannon Bormíves Céh díját

Borászportál
2017. december 15., 15:02


A Pannon Bormíves Céh december 14-én, a Corinthia Grand Hotel Royalban rendezett hagyományos karácsonyi ünnepségén adta át a Bussay László Emlékdíjat.
Színész kapta a Pannon Bormíves Céh díját
Fotó: 24.hu
 
A nagy presztízsű családi pincészeteket tömörítő céh elismerést minden évben az kaphatja meg, aki a céh által képviselt szellemiséggel sokat tett a magyar borkultúráért. Az idei díjat az idén a Magyar Érdemrend tiszti keresztjével kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Eperjes Károly színművésznek kapta. A Sopron környéki Hegykőn született színész saját bevallása szerint a Soproni borvidéken kedvelte meg a vörösbort, amelynek szeretete hagyomány a családjukban. Eperjes Károlyt ma már a legtöbb hazai borvidéken borlovaggá avatták, s ő odaadóan népszerűsíteti az adott táj borait.
 

Bussay László Emlékdíj
 
A Pannon Bormíves Céh által alapított, egykori céhtársukról, dr. Bussay Lászlóról elnevezett Emlékdíjjal 2014-ben dr. Rohály Gábor borszakíró, 2015-ben Borbás Mária televíziós újságíró munkáját ismerték el. 2016-ban az az évben elhunyt dr. Nagymarosy András geológus, népzenész, borszakíró, az ELTE TTK Általános és Alkalmazott Földtani Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense kapta a posztumusz díjat.
 
Pannon Bormíves Céh
 
A Pannon Bormíves Céhet 1999-ben alapította tíz elismert családi pincészet. A szervezet mára 38 tagot számlál az ország összes borvidékéről, jelenlegi elnöke Jekl Béla villányi borász. A céh tagjai fontos feladatuknak tekintik a kimagasló minőségű magyar borok népszerűsítését, és teljes mértékben elkötelezettek a kulturált borfogyasztás meghonosítása iránt.
 
Winelovers borok az olvasás mellé