Thummerer Vilmos lett idén a Borászok Borásza

(X)
2022. április 30., 11:26


Volt már Év Bortermelője, 2011-ben elnyerték az Év pincészete díjat, 2013-ban és 2017-ben pedig őket választották Magyarország Legeredményesebb Pincészetének. A sok díj mellé most megérkezett a Borászok Borásza Díj is.
 
Thummerer Vilmos lett idén a Borászok Borásza
Április 29-én Thummerer Vilmost választották a tizenhatodik Borászok Borászának, aki sajnos ezt már nem élhette meg, de ezzel is tiszteleg a borszakma a munkássága előtt. Itt írtunk Thummerer Vilmos életéről korábban.
 
Átadták továbbá a Borászok Barátja különdíjat és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.
 
A Borászok Borásza jelöltjei, azaz az 50 legjobb magyar borász listáját az elmúlt évek győztesei állították össze. Innentől kezdve az ötvenek kezében volt a döntés, akik egy-egy szavazatukkal, két forduló alatt választották meg a végső győztest.
 
A második fordulóban már csak az öt döntős közül kellett választaniuk. Ennek alapján lett Thummerer Vilmos a Borászok Borásza.
 
A BORÁSZOK BARÁTJA DÍJ
A Borászok Borászai azonban nem csak a „kollégák” teljesítményét díjazták, megválasztották a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is. A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját.
 
Thummerer Vilmos lett idén a Borászok Borásza
 
Erre a díjra is a Borászok Borászai jelöltek, szavazati joguk pedig szintén az ötveneknek volt. 2022-ben Miklósa Erika lett a Borászok Barátja, aki az 50 jelölt egy-egy palack bora mellé egy jelképes pincekulcsot is kapott, szimbolizálandó, hogy a Borászok Barátjaként mindig szívesen látott vendég a borászoknál. 
 
A JÖVŐ BORÁSZA
A díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány már hatodszor írta ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat, amelyre borász hallgatók pályázhattak és a nyertes Trinfa Henriett többek között 1.000.000 forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra. Nyereményének lényege a tanulás és tapasztalatszerzés lehetősége az alábbi módokon: 
  • a „Jövő Borásza” cím viselése egy évig
  • féléves külföldi szakmai gyakorlat bruttó 1.000.000,- Forintos anyagi támogatása
  • szüret valamely Borászok Borászánál vagy Borászok Borásza jelöltnél
  • tiszteletjegy a Borjog és Bormarketing Konferenciára
  • meghívó a Borászok Borásza gálára az ünnepélyes eredményhirdetésre
 
Thummerer Vilmos lett idén a Borászok Borásza
 
A következő kiírás is hamarosan elérhető lesz, érdemes meglátogatni majd a Borászok Borásza honlapját a részletekért. Annyit már most lehet tudni, hogy az időzítés a hagyományok szerint alakul, amely alapján november 15-ig lehet pályázni borászati, szőlészeti vagy bormarketing témában a következő Jövő Borásza Ösztöndíjért.
 

 
 
Winelovers borok az olvasás mellé