Van, ahol jövőre betiltják az alkoholt

Turizmus Online
2014. augusztus 27., 12:30


Csak a külföldiek által látogatott luxusszállodák árusíthatnak alkoholt január elsejétől India Kerala államában, ahol a legmagasabb a szeszfogyasztás az egész országban. Kerala a külföldi turisták legnépszerűbb célpontja Indiában, ezért az alkoholtilalom gondokat okozhat az idegenforgalomban.
Van, ahol jövőre betiltják az alkoholt
 
Több mint nyolc liter alkohol évente. Ez a szeszfogyasztás egy főre számítva Kerala államban, amely ezzel az első helyen áll Indiában.
Ez azzal is magyarázható, hogy ebben az államban él a legtöbb keresztény, és a muzulmánok száma viszonylag csekély. Az alkohol viszont nagyon sok közlekedési katasztrófát okoz, nem beszélve a házassági drámákról. Ezek jórészét is a szesz okozza, legalábbis az állam főminisztere szerint. Tíz éven belül teljes alkoholtilalom lesz Kerala államban.
 
Első lépésben bezárnak több mint hétszáz kocsmát és alkoholt árusító helyet, fokozatosan növelik az alkoholmentes napok számát. Eddig minden hónap első napja volt a totális absztinencia napja, ezentúl minden vasárnap is meg kell tartóztatnia magát mindenkinek, aki alkoholt szeretne inni.
Mi lesz a külföldi turistákkal, akik eddig nyugodtan söröztek a tengerparton? Erre nem térnek ki külön Kerala állam tervei.
Az állam költségvetésében az alkoholadó 20%. Elég komoly tétel. Kerala állam csak annyit engedélyez jövő januártól, hogy a luxushotelekben lehessen alkoholt inni, méregdrágán. Mi lesz így a hátizsákos turistákkal, akik imádták Keralát? Kiderül a jövőben, hiszen ezek még csak tervek. A valóság Indiában mindig kicsit más. Valószínűleg a jövőben is lehet majd sörözni Kerala államban, csak egy kicsit drágábban, mint eddig.
Winelovers borok az olvasás mellé