Vodkakurzus a Jégbárban

Borászportál
2012. szeptember 05., 11:32


Bemutató - A nemrégiben kibővített budapesti Jégbárban a gyorstalpaló finn vodkakurzus nyitányaként Fehér János, a Brown-Forman brand managere avatta be az egybegyűlteket az itallal kapcsolatos tudnivalókba. Ezt követően M. Tóth Zsolt fantasztikus jégszobrot faragott, Varga Gergő mixer pedig különböző gyümölcsös vodka koktélkompozíciókat kreált.
Vodkakurzus a Jégbárban
 
„Évente körülbelül 50 ezer kartonnal adunk el a Finlandiából, és ez a szám egyben alátámasztja azt is, hogy a hazai fehérszeszek piacán ma a finn vodka az elsődleges prémium márka. A klasszikus mellett különösen népszerűvé váltak az ízesített fajták is, amelyek az értékesítés körülbelül 16%-át adják és növekvő tendenciát mutatnak – adta hírül a hvg.hu.
 
Itthon a grapefruit, lime, mangó, cranberry (áfonya) és blackcurrant (fekete ribizli) ízeket a márka kedvelői vagy lehűtve magában, vagy long-drinkként fogyasztják. A prémium vodka garantált minőségét 1970 óta három nélkülözhetetlen alkotóelem biztosítja: a 10 ezer éves gleccsermorénából nyert kristálytiszta víz, a hatsoros árpa és a különleges, természetbarát desztillációs gyártási módszer” – fejtette ki a szakember a vodkakurzuson.
M. Tóth Zsolt jégszobrász, akinek munkáit Helsinkitől Miami-ig jól ismerik a világban a helyszínen a finn vodka emblematikus állatának, a rénszarvasnak az agancsát formálta meg: „14 éve foglalkozom jégfaragással, de egy-egy új alkotás elkészítése máig kihívást jelent számomra. Izgalmas és mindig várakozással teli, hogy mi születik meg egy élettelen 135 kilós jégtömbből. Az egyes szobrok kifaragása eltérő időt vesz igénybe, így 50 perctől akár több óráig is eltarthat.
Az elkészült darabok látványát körülbelül fél évig élvezhetjük, de ezalatt is többször javítjuk, korrigáljuk azokat, majd sajnos búcsút kell intenünk nekik, hiszen a víz előbb-utóbb ilyen körülmények között is elpárolog”.
Winelovers borok az olvasás mellé