Tarcali furmintból készült Márton János új szőlőpálinkája

Badics Kata
2017. május 02., 12:00


Több mint tíz éve, hogy a Márton és Lányai berobbant a hazai pálinkapiacra az Irsai Olivérrel, amely akkor az első kereskedelmi szőlőpálinka volt.
 Tarcali furmintból készült Márton János új szőlőpálinkája
A borvilágban kedvelt „furminthullámot” meglovagolva a márka most egy újabb magyar szőlőfajta illatát és ízét zárta pálinkás palackba. „Ifjú házas vagyok, a Veritas a vőlegény”- kezdte Márton János a pálinkakóstolással egybekötött bemutatót. Idei évtől ugyan is a Borkereskedés vált a brand kizárólagos forgalmazójává, a marketingstratégiáért és a kiemelt szerződésekért pedig Bárány Péter, a Rézangyal Kft. volt kereskedelmi igazgatója felel.
 
"A pálinkát el is kell adni!" - hangsúlyozta a magát őskövületnek tituláló pálinkás, márpedig a györkönyi főzde tulajdonosa nem foglalkozik kereskedelemmel, nem vállal bérfőzést, nem folytat vendéglátói tevékenységet, ebben is megkülönböztetve magát másoktól. Viszont tudja, hogy a folyamatosan megtartott és garantált termékminőség titkát az Emberben kell keresni!
Vigyázni kell a pálinkához értő kollégákra!
A Márton és Lányai pálinkákban már hosszú ideje a válogatott gyümölcsök és alapanyagok találkoznak a pálinkafőzés mestereinek tudásával, kísérletező kedvével és szakmaszeretetével. A nyolc tételes kóstolósor is kiválóan bizonyította ezt.

Új, furmint szőlőpálinkájuk a gyümölcsös, fajtajelleges, intenzív illatú 40 fokos párlatok sorát gyarapítja. Alkotói azt remélik, hogy a borhoz hasonlóan gyors népszerűségre tehet szert az értő fogyasztók körében. Az illatban gazdag furmint szőlőpálinka után a kellemesen fanyar, fűszeres vadkörte, az érlelt almaborpárlat, a komplex magyar kajszibarack és aztán a telten citrusos birs következett. Aranyérmes és Destillata győztes pálinkák.
Úgy, mint a Gold sorozat 50 fokos pálinkái a Debreceni muskotályos szilvától az Irsai Olivér törkölypálinkán át az ízbomba vilmoskörtéig. Bizton állíthatom, hogy a fogyasztói szokások változását követő magasabb alkoholtartalmú párlataik is egyensúlyosak és harmonikusak. Ízben egyediek, tartósan és hosszan gyümölcsösek. Valóban érzem: 
A minőség mindenek felett.
 
A bemutató végére az is kiderült, hogy a vállalkozás nemcsak az ízek és a technológia terén törekszik folyamatos innovációra, hanem működésében is. A pálinkák szállításához Budapesten kizárólag környezetbarát, elektromos gépjárművet használ  ezután. Így szépen, lassan a Márton és Lányai márka a páratlan minőségű pálinka mellett a környezettudatosság képviselője is lesz.
 
A kóstolt tételek:
1. Furmint szőlőpálinka
2. Vackor, Vadkörte párlat
3. Érlelt Almaborpárlat, Bardin VSOP
4. Kajszibarack pálinka
5. Birs pálinka
6. Debreceni muskotályos szilvapálinka GOLD
7. Irsai Olivér törkölypálinka GOLD
8. Vilmoskörte pálinka GOLD

 
                                                                                          Badics Kata
                                                                                   okleveles pálinkamester
Winelovers borok az olvasás mellé