Akár két karton bor is elfogy hétköznap a parlamenti büfében

Borászportál
2013. december 11., 16:40


Borfogyasztás - A Bors információi szerint az Országház büféiben leginkább a bor a menő, egy plenáris ülésen 10-12 üveg ürül ki. Elsősorban az ebédekhez kérik, főleg a fehéret és a rozét. Rövidekből a brandy a kedvenc, egy-egy hosszabb ülésnap alkalmával ebből is eltűnik egy-két üveggel. Legkevésbé a sör megy, a képviselők azt alig isszák. A Bors forrásai szerint inkább az idősebb honatyák rendelnek nyilvánosan szeszt.
Akár két karton bor is elfogy hétköznap a parlamenti büfében
 
Aki keményen iszik, az a frakcióirodában teszi ezt sutyiban vagy a Parlament közeli kávézókban – mondta az egyik képviselő, aki szerint nyilvánosan csak a visszafogott fogyasztók rendelnek alkoholt a Parlamentben. A masszív italozók inkább zugivókká lesznek, ott isznak, ahol a legkevésbé bukhatnak le.
A parlamenti piálás kérdése néhány hete került középpontba, amikor Pálffy István (KDNP) háta mögött két jobbikos képviselő ivó mozdulattal jelezte, szerintük az egykori műsorvezető ihatott. Pálffy tagadta ezt. Később Szilágyi György (Jobbik) beadott egy javaslatot azzal, hogy tiltsák be az alkohol árusítását az Országházban. Kövér László házelnök elutasította.
Szemlézett tartalom. Az eredeti cikk innen érhető el.
 
Winelovers borok az olvasás mellé