Egri Bikavér: megvan a siker receptje

Knap Gábor
2015. február 24., 06:25


Egy dolog egyészen biztos a bikavérrel kapcsolatban: óriási érdeklődés övezi. A pénteken megtartott Eger-Szekszárd Bikavér Párbajra minden jegy elkelt. Lapunk egri és szekszárdi borászokat kérdezett a helyszínen arról, milyennek kell lennie egy jó bikavérnek. 
Egri Bikavér: megvan a siker receptje
A szekszárdi borászokkal készült interjúinkat itt láthatod.
 
Teltházas volt az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj a Corinthia Hotel Budapest Átrium II. Termében pénteken. A kóstolón összesen 26 pince – 13 egri és 13 szekszárdi – mutatta be bikavéreit a közönségnek. A program egy mesterkurzussal kezdődött, amelyen dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus kóstolóval egybekötött előadásán a régebbi évjáratok boraival ismerkedhettek a résztvevők, valamint a bikavérek érlelhetőségét vizsgálták.
Egy bikavér ne legyen tanninhangsúlyos, a gyümölcsök, fűszerek jelenjenek meg benne elsősorban - mondta lapunknak Gál Lajos a rendezvényen, ahol egri és szekszárdi borászokat kérdeztünk a bikavérről. A szintén egri Bolyki János is arról beszélt, hogy évről évre igyekszik megtalálni a „legjobb ivású” bikavért. A St. Andrea Pincészet képvideseletében Ifj. Lőrincz György az egri termőhelyek biztosította gazdag aromavilágot tartja a legfontosabbnak magyarország legismertebb vörösbor házasítása esetében. 
 
A rendezvényen készült első videónkban tehát az egri bikavérről beszélgettünk.
 
Winelovers borok az olvasás mellé