BorCOOLégium: van még mit tanulnod a borokról!

(X)
2021. november 23., 20:08


A bortanulásban mindig van feljebb, és a Borkollégium minden szinten kínál kurzusokat. 5 ok, miért ne habozz jelentkezni Magyarország első és legszínvonalasabb boriskolájába.
BorCOOLégium: van még mit tanulnod a borokról!
A képzés résztvevői olykor
Először is beszéljenek azok, akik korábban már jártak nálunk:
 
"Bevezetés a borkóstolásba tanfolyamon vettem részt, nagyon ajánlom mindenkinek, aki érdeklődik a borok iránt. Petzold Attila volt az oktatónk, mindamellett, hogy sokat tanultunk tőle egy kis humorral is megfűszerezte a tanfolyamot." (Emília)
 
"Nagyon szuper volt az Ízelítő kurzus! Az előadó hölgy profi volt, remekül mesélt, végig fenntartotta az érdeklődést és nagyon átjött a bor iránti szeretete, ami talán a legjobb volt az egészben. A borok finomak voltak, és azt kaptuk, amire számítottunk, szinte már azt éreztük, hogy mi is borszakértők lettünk arra a 2 órára." (Imola)
 
"Aki nem csak inni akarja a nemes borokat de egy picit belelátni a bor lelkébe, annak itt a helye. Itt olyan előadókkal találkozhat akik 9 órán keresztül osztják meg tapasztalataikat oly módon, hogy sajnáltam, hogy hétfőn már nem oda kellett mennem." (Mihály)
  
1. A Borkollégium az első boriskola Magyarországon, amely 1991-ben már borismereti képzéseket tartott, 1996-tól pedig intézményesített formában működik, így óriási tapasztalattal rendelkezik. 2005-től az iskola megszerezte a WSET akkreditációt (bár a szervezet oktatási tematikáját már ezt megelőzően is alkalmazta). A WSET-ről itt is olvashatsz.
 
2. A Borkollégium oktatói magasan kvalifikáltak, közöttük elismert szaktekintélyek, nemzetközi borakadémikusok és Master of Wine hallgatók szerepelnek. Olyan "sztárok" tanítanak neked a borokról mint a háromszoros sommelier bajnok Szik Mátyás, mint a Master Sommelier Czinki Tamás vagy a nemzetközi borakadémikus Kielmayer Kristian.
 
3. A boros kurzusokon elsajátíthatod a helyes borkóstolást: ez szerintünk a kultúra része, és lassan alap skill lesz a mindennapokban.
 
BorCOOLégium: van még mit tanulnod a borokról!
Fotó: Hallgatók a Borkollégium oktatásán
 
Hogy ez miért elengedhetetlen? Tanáraink szerint:
 
Manapság a társasági élet egyik megkerülhetetlen témája a bor, számos olyan szituáció van, amit egy borral kapcsolatos mondat pozitív irányba tud terelni. A borkóstolás mindemellett a gasztronómiai élmények egész tárházát biztosítja annak, aki belevág a tanulásba. A jó iskolában a hallgató nyugodtan mer kérdezni és biztos lehet benne, hogy az érdeklődésének megfelelő mélységű, de szakmailag kifogástalan választ fog kapni.” (Petzold Attila, okleveles élelmiszermérnök, párlat szakértő, sherry educator)
 
Sokan átláthatatlannak érzik a borok világát, ezért gondban vannak, amikor egy boltban vagy étteremben választaniuk kell. Ezt könnyíti meg, egyszersmind a lehetőségeinket szélesíti ki, ha tudásra teszünk szert. Egy iskola minőségét az oktatói csapata és a légköre határozza meg. Nem az a jó tanár, aki nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik, hanem az, aki mindezt élvezetes formában képes átadni.” (Sue Tolson, DipWset, Vinitaly olasz borszakértő, MW hallgató, borszakíró, szakfordító)
 
4. Az iskola egyedülálló módon saját tankönyveket, jegyzeteket kínál hallgatóinak, de az oktatás a Borkoliban nemcsak az elméletről szól: különös hangsúlyt fektetnek a gyakorlati tapasztalatszerzésre. A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedinek tekinthető. Rendszerint olyan borok is előkerülnek, amelyek kereskedelmi forgalomban nem, vagy csak nagyon nehezen érhetők el.
 
Részlet a WSET Felsőfokú tanfolyam borsorából
Fotó: Részlet a WSET Felsőfokú tanfolyam borsorából
 
5. Az idei évre a kurzusokra alig néhány szabad hely maradt, de már közzétették a 2022-es tanfolyamok időpontjait. 2021. november 26-28. között pedig a bortanfolyamokra és könyvekre akár 34% kedvezménnyel is lecsaphatsz a Borkollégium Black Friday hétvége alatt. 
 
BorCOOLégium: van még mit tanulnod a borokról!
 
Ne gondolkozz sokáig, hiszen a kurzusok hamar betelnek, jelentkezz időben vagy ajándékozz Borkollégium kurzus utalványt karácsonyra borkedvelő ismerősödnek. 
 
A bortanulásban mindig van feljebb, és a Borkollégium minden szinten kínál kurzusokat. Töltsd ki a Borkvízt, tudd meg, te milyen szinten vagy és válassz a kurzusok közül.
 
Kurzusajánló:
 
Tanninok, szekunder aromák, reduktív tételek? Ha esetleg még ködösek a kifejezések, ne aggódj, a legjobb helyen jársz: 2 óra alatt tisztázzuk a legfontosabb tudnivalókat!
 
Szereted a borokat, de egy baráti vagy családi összejövetelre már nem tudod, mi alapján válassz? Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy átértékeled a borral való kapcsolatodat.
 
Még nem vagy tudatos borfogyasztó? Nehezen választasz még egyedül? A hobbid mellett a munkádban is hasznát vennéd a borismeretnek. Tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik alapszintű, de átfogó tudást szeretnének szerezni Magyarország borvidékeiről, hazánk szőlőfajtáiról és a borkészítés alapelveiről.
 
WSET tanfolyamok
 
A kurzus naprakész ismereteket kínál a borvilággal most ismerkedő hallgatók számára. Szó lesz a főbb bortípusokról és stílusokról, a borok megjelenéséről, illatáról, és ízéről, s megtanulhatod azt is, hogyan lehet egyszerűen, de pontosan leírni a megkóstolt bort, milyen elvek mellett párosíthatod a borokat ételekhez.
 
A felsőszintű bortanfolyamot azon hallgatóknak ajánljuk, akik szakmájukban, vagy magánéletükben szeretnék kamatoztatni mély és átfogó elméleti és gyakorlati tudásukat, felfedezve a teljes világ bortérképet.
 
 
BorCOOLégium: van még mit tanulnod a borokról!
 
Winelovers borok az olvasás mellé