Ha nem ízlik a narancsbor, valószínűleg rosszul ittad eddig - Próbáld ki így!Talán Te is azok közé tartozol, akik a megvásárolt bort azonnal a hűtőbe teszik - kivéve persze, ha vörösborról van szó. A fehérborok, rozék, pezsgők és édes borok esetében nagy gond még nincs ezzel, de a narancsborok bizony kellemetlen élményeket okozhatnak hidegen.
Tippek a tökéletes felszolgálási hőmérséklethez - Ezen a hőfokon hozza legjobb formáját a kedvenc borod!Talán előfordult már olyan, hogy egy nagyra értékelt bor nem nyűgözött le, vagy akár egy korábban szeretett bor csalódást okozott. Lehetséges, hogy egyszerűen nem a megfelelő módon lett felszolgálva. A bor hőmérséklete és a pohár típusa ugyanis nagyban befolyásolják az aromákat és ízeket. Íme néhány irányelv a különböző borok ideális felszolgálási hőmérsékletének felfedezéséhez. Hogy a borok a legjobb formájukat hozzák!
Fedezd fel a rózsaszín univerzumot! - A világ rozéi 28 tételen keresztül a Borkollégium mesterkurzusánA rozék világa hihetetlenül változatos: lehetnek üdék és játékosak, akár egy nyári szellő, vagy gyümölcsösen zamatosak, mint egy friss eper. Találunk köztük virágos karaktereket, melyek egy tavaszi mező illatát idézik, és léteznek komolyabb, testesebb változatok, amelyek elegáns hordós jegyeket és hosszabb érlelhetőséget is kínálnak. A Borkollégium szeptember 19-i tematikus mesterkurzusán most 28 gondosan válogatott tételen keresztül ismerheted meg, hogyan válik a rozé a világ különböző pontjain egyedivé és utánozhatatlanná!
Több mint bor és szóda: életfilozófia - Fröccskisokos kezdőknek és haladóknakA város lassan lélegzik a melegben, a kávézók és borozók teraszai megtelnek beszélgetéssel, pohárcsilingeléssel, apró rituálékkal. Valaki épp most szól oda a pincérnek: „Egy nagyfröccsöt kérek.” Ez az egyszerű mondat több, mint egy rendelés. Közös nyelv. Kulturális reflex. Innen tudjuk: itthon vagyunk.
Ha szereted a pezsgőt, ezeket a stílusokat ismerned kell!A pezsgő évszázadok óta az elegancia szimbóluma, amely mára a világ minden táján saját hagyományokkal és stílusjegyekkel gazdagodott. Összeállításunkban a világ legismertebb és legizgalmasabb pezsgőstílusait mutatjuk be.
Hogyan nyissuk ki a borosüveget dugóhúzó nélkül? Mentőötletek talpraesetteknekMi történik akkor, ha nincs nálunk a jól bevált dugóhúzó? Ez a cikk mentőövként szolgál mindazoknak, akik semmiképp nem akarnak lemondani a borozás élményéről.
Pezsgővel a nyárban – három stílus, három nemzetközi nap, egy közös élményA nyár a könnyed borok, a hűsítő italok és a pezsgőzések évszaka. A hosszú nappalok, a naplementébe nyúló nyáresti vacsorák és a baráti összejövetelek mind ideális alkalmat kínálnak arra, hogy koccintsunk valami különlegessel. Néhány nappal ezelőtt - június 21-én - a lambrusco világnapot ünnepelhettük, július 12. a cava, augusztus 13. pedig a prosecco nemzetközi napja. Három stílus, három hagyomány – és számtalan ízélmény.
Mi mindenbe lehet csomagolni a bort? Alternatív ötletek piknikhez, fesztiválozáshozAz utóbbi években egyre nagyobb figyelem irányul az alternatív boros csomagolásokra. A fenntarthatóság, a praktikum és a dizájn iránti igények új típusú tárolási és szállítási megoldások megjelenését hozták magukkal, amelyek a hagyományos üvegpalackokat kiegészítve vagy akár helyettesítve is megállják a helyüket. Nézzük, melyek a legelterjedtebb alternatív csomagolás típusok!
A világ két legismertebb borvidéke: Bordeaux és ChampagneBordeaux és Champagne Franciaország, és talán a világ két legismertebb borrégiója. A Bordeaux-ban készült nagy vörösborok egy jó része luxuscikknek számít, de Champagne megkérdőjelezhetetlenül a luxus szinonimája. Ennek köszönhetően kevés az olyan borkedvelő, aki ne hallott volna a Bordeaux-ból származó vörösborokról és a Champagne-ból származó pezsgőkről, azonban az italokra és a borvidékekre vonatkozó sajátosságok már kevésbé ismertek a nagyközönség számára. Célom, hogy jellemzőkkel, érdekességekkel, és a magyar borokkal és borvidékekkel történő összehasonlítások segítségével közelebb hozzam a két borvidéket és híres italait a magyar borszerető közönséghez.