Nagyobb az élvezet, ha jobban értesz hozzá - A borkóstolás alapjaiEgyre többen gondolják úgy, a borozás nem kizárólag a buliról és az ezzel járó bódultságról szól, hanem fontos az is, mit és hogyan iszunk. Persze nem kell, hogy mindenkiből sommelier váljon, de biztos, hogy még nagyobb élvezetet nyújt a fogyasztás, ha több aspektusból is értékelni tudjuk, ami a poharunkba kerül.
Testes, erőteljes, fűszeres: ezekért is szeretjük a syrah borokatA syrah erős színével és karakteres, fűszeres, valamint étcsokoládés, ribiszkés jegyeivel már jó ideje belopta magát a szívedbe, igaz? De ne hidd, hogy a syrah "csak" ennyi. Érdemes megismerned a különböző stílusait.
Óvilági sauvignon blanc stílusokA sauvignon blanc jellegzetességeit és hazai példáit sorozatunk korábbi cikkeiben már bemutattuk, ezúttal az óvilági sauvignon blanc stílusokat vesszük górcső alá.
Könnyen elkészíthető pezsgőkoktél receptekA pezsgős italok keverése történelmi hagyományokkal rendelkezik, és hálás terep lehet ahhoz, hogy a sokunkban ott szunnyadó amatőr bártender kiélhesse kreatív ösztöneit. Szilveszter és Újév környékénél jobb alkalom pedig aligha kínálkozik a kísérletezésre.
Milyen pezsgőt ittak a Champagne előtt?Pezsgőbor három stílusban 150 évvel Dom Pérignon előtt. Már a római írók is dicsőítették a ma Dél-Franciaországban elterülő ősi Languedoc [langöˈdok] tartomány borainak rendkívüli minőségét. Minek köszönhetően? Bár a terület éghajlatát elsősorban a mediterrán időjárás alakítja, ezt valamelyest a hűvösebb atlanti hatás mérsékli. Ebből kifolyólag a táj hihetetlenül zöld, ám a hűvösebb klíma ellenére a borok igazán temperamentumosak.
Sauvignon blanc, a vadóc világjáróA sauvignon blanc nem csak hazánkban örvend évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek, de a világ minden táján is egyre kedveltebb.
BorCOOLégium: van még mit tanulnod a borokról!A bortanulásban mindig van feljebb, és a Borkollégium minden szinten kínál kurzusokat. 5 ok, miért ne habozz jelentkezni Magyarország első és legszínvonalasabb boriskolájába.
Üzenet a palackRÓL avagy mit árul el számodra a boros címke?Amikor borokat választunk, általában a meglévő ismereteinkre és főképp a vizuális információkra hagyatkozunk. Nem szégyen elcsábulni egy szebb, megjelenésében attraktív palack látványától, címke ivók nem ettől leszünk.