5 kérdésre 5 válasz a novemberi bordói nagykóstolóról


2021. november 03., 07:02


A novemberi szürkeségbe színeket hozó bordói nagykóstoló miatt szerintünk még a száraz novembert is érdemes felfüggesztened. Hogy miért? 5 kérdésedre 5 választ adunk!
5 kérdésre 5 válasz a novemberi bordói nagykóstolóról
1. kérdés: Milyen borokat kóstolhatok meg a Bordói Novemberen a jegyem áráért?
 
5 kérdésre 5 válasz a novemberi bordói nagykóstolóról
 
Válasz: A november 20-i nagykóstolón több mint 60 borász 150 bordói típusú cuvée-je közül válogathatsz, egyetlen belépőjegy áráért. A borászok a legszebb bordói tételeiket vonultatják fel a következő borvidékekről: Villány, Szekszárd, Eger, Balatonboglár, Balatonfüred-Csopak, Mátra, Pannonhalma, Hajós-baja, Tolna, Sopron. Olyan etalonnak számító pincészetek képviseltetik magukat, mint a Bock Pince, a Garamvári Szőlőbirtok, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, a Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, a Fekete Borpince, a Malatinszky Kúria vagy a Jammertal Borbirtok. Itt megnézheted, kik azok, akik már biztosan ott lesznek.
 
2. kérdés: Sok bort kóstolok a mindennapokban, lesznek különleges tételek is, amiért érdemes oda mennem?
 
5 kérdésre 5 válasz a novemberi bordói nagykóstolóról
 
Válasz: Mint minden évben, a 150 boron kívül idén is lesznek csúcsborok egy különteremben, itt a pincészetek extra tételeikkel várnak majd. A csúcsborok mindig a legjobb termésből, gondosan válogatott szőlőből kizárólag a legkiválóbb évjáratokban készülnek, és a pincészet számára büszkeséget, a borfogyasztók számára pedig különleges élményt nyújtanak. A csúcsbor mindig elegáns, sokrétű és összetéveszthetetlenül egyedi. 50 csúcsbor már biztosan ott lesz a rendezvényen, nézd meg, melyek ezek.
 
3. kérdés: Tanulni is szeretnék, nemcsak inni. Lesznek szakmai programok is?
 
5 kérdésre 5 válasz a novemberi bordói nagykóstolóról
 
Válasz: A standokon mindig alakulnak spontán beszélgetések a borászokkal, ilyenkor minden kérdést feltehetsz a borokról, de ha ez nem lenne elég, pop-up előadásokon is mélyítheted a tudásodat. Ezek olyan szakmai mini kóstolók, ahol a borászok további különleges tételekkel készülnek, és a kóstolás mellett egy tematika mentén mutatják be azokat. Ez a három pop-up előadás már biztosan lesz a bordói novemberen:
 
- Bognár Merlot Válogatás - Vertikális kaland Villányból - Bognár Merlot Válogatás 3 évjáratából (2015, 2016, 2017)
- Pannonhalmi Infusio “kisvertikális” - Pannonhalmi Infusio 2019-2018-2017-2016
- Hordóban erjesztett borok - Malatinszky Kúria - Nobeless Chardonnay 2018, Noblesse Rosé 2018, Maghari 2016
 
4. kérdés: Szeretek elvonulni, és csak egy szűkebb körben lenni, amikor bort kóstolok, erre is lesz lehetőségem?
 
5 kérdésre 5 válasz a novemberi bordói nagykóstolóról
 
Válasz: 8 órán keresztül kóstolni, nem kis “megpróbáltatás”, ezért minden évben gondolunk azokra, akik tartanának egy kis pihenőt. A VIP vendégek számára egy exkluzív különtermet biztosítunk a kóstolás közbeni felfrissülésre, valamint csak a VIP teremben található tételek kóstolására. Emellett a a magasabb jegyárért további ajándékokkal - például elköszönő borral - is kedveskedünk vendégeinknek. VIP jegyeinkről további információ. 
 
5. kérdés: Tavaly visszanyertem a jegyem árát tombolán: idén is lesznek nyeremények?
 
5 kérdésre 5 válasz a novemberi bordói nagykóstolóról
 
Válasz: Idén is lesz tombola sorsolás, amelyek értéke jóval több mint 1 db tombola ára. Borokat, ajándékutalványokat nyerhetsz, és ha szerencsés vagy, tiéd lehet a 2 fő részére szóló degusztációs menü borsorral az Onyx Restaurantba, 100.000 Ft értékben! Nézd meg itt, miket sorsolunk még az este folyamán!