„A hosszú élet titka napi egy pohár vörösbor”

Borászportál
2015. augusztus 17., 21:24


A világ legöregebb ikerpárja megosztotta hosszú életük titkát – minden nap egy pohár vörösbor. A 102 éves belga Pieter és Paulus esküsznek arra, hogy a bor mellett az egészségük kulcsa a barátság, no és fontos a mértékletesség betartása az élet minden területén. 
„A hosszú élet titka napi egy pohár vörösbor”
Forrás: Julianathenovel.com
1913. július 8-án, azaz az I. világháború kitörése előtt született meg Pieter és Paulus, akik életük nagy részét együtt töltötték, így nem meglepő, hogy legjobb barátként is tekintenek a másik félre – írja a The Sun magazin.
 
„A hosszú élet titka napi egy pohár vörösbor”
A világ legöregebb élő ikerpárja Paulus és Pieter Langerock (Forrás: Nydailynews.com)

Tanácsok a hosszú életért

Több, mint 100 évig szeretnél élni? Élvezd ki az egy pohár vörösborodat minden nap - közvetíti a Daily News a belga Langerock ikerpár tanácsát. 

Paulus véleménye szerint, ha nem csinálsz semmi ostobaságot, nem iszol túl sokat, nem eszel túl sokat és nem éjszakázol rendszeresen, akkor meghosszabíthatod az életedet. Hiszen az egészség kulcsa a mértékletesség is.
 

„Ne fuss túl sokat a nők után. A házasság titka, hogy azt a nőt veszed el, akit szeretsz és ő lesz a gyermeked édesanyja” – vallják az ikrek. De a tanácsuk ellenére, ők soha nem kötöttek házasságot senkivel. Állításuk szerint azért, mert mindig kifogásolták a másik társát.  

Az éltető Bordeaux-i

Az ikerpár élvezte karrierjét is, amelyet a bíróság szolgálatában töltöttek le. Jelenleg a Genk melletti nyugdíjas otthonban élik mindennapjaikat, ahol természetesen a személyzet is jól tudja már a szokásukat – napi egy pohár Bordeaux-i. 
 
„A hosszú élet titka napi egy pohár vörösbor”
Egy régi fotó a Langerock ikrekről (Forrás: Nydailynews.com)

Míg Langerockék a legidősebb élő ikerpár a világon, addig ne feledkezzünk meg arról, hogy a rekordot az amerikai Moyer testvérpár tartja. Mind a ketten 105 évig éltek. 
Winelovers borok az olvasás mellé