Az öt legjobb asztali bor

Borászportál
2012. január 06., 11:46


Asztali bor, mint kategória már eltűnt a címkékről. Azonban emléke még aktívan él bennünk is, habár nem voltunk soha nagy fogyasztói ennek a szegmensnek. Az asztali bor elnevezésről eddig nem jutott sok jó dolog az eszünkbe. Ezen azonban változtatott a Rethink Communications, akik rettentően "kezemfeje", mégis különösen ötletes címkékkel látták el a folyóborokat. Galéria!
Az öt legjobb asztali bor
 
A Wikipédia szerint asztali bornak nevezhető az osztályba sorolt és megyei fajtalistában szereplő borszőlőfajtákból származó, legalább 13 tömegszázalék természetes eredetű (szőlőből származó) cukrot tartalmazó ital. Minimálisan 9% a tényleges alkoholtartalma. Az asztali borok többnyire a síkvidéki telepítésű borszőlőből készített különösebb fajta- és tájjelleg nélküli tömegborok.
 
Névként alkalmazható általános vagy fantázianév, a borvidékre nem utaló termőhely, fajtanév külön-külön vagy együttesen. Ilyenek, például (a kedvenc részünk most jön): Pincemester, Asztali vörös, Asztali fehér, Kadét fehér, Lőrinc barát bora, Koccintós. És ezekhez nyilván mindenki hozzá tud fejben még tenni párat. Nos, azokból nem innánk. A lenti címkékkel ellátott butykosok tartalmát azonban simán megkóstolnánk!
Az öt legjobb asztali bor
Az öt legjobb asztali bor
Az öt legjobb asztali bor
Az öt legjobb asztali bor
Az öt legjobb asztali bor
Winelovers borok az olvasás mellé