Balaton a Gellértbe költözik

Borászportál
2013. március 29., 12:51


Rendezvény - Április első hétvégéjén, 6-án és 7-én hamisítatlan Balaton-érzés lengi át a Gellért szálló összes termét. A Balatoni Fesztivál nyarat varázsol az eddig a hidegre sikeredett tavaszba a "magyar tenger" legjobb borászait, éttermeit és egyéb gasztronómiai kínálatát felsorakoztatva. A több mint félszáz kiállító közt bemutatkoznak továbbá a Balaton turisztikai nevezetességei, vendéglátóhelyei. Mindemellett lesz koncert, retro-disco, hekk, keszeg, lángos, fröccs, tombola és palacsinta.
Balaton a Gellértbe költözik
 
Balaton a Gellértbe költözik
A részletes programbontásért kattintson a képre!
 
Magyarország vízrajzának meghatározó eleme, legnagyobb tava. Típusa szikes tó, Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavainak egyike. 77 km hosszú, szélessége 1,3–14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km².  Ez a száraz adatsor önmagában nem indítja be a fantáziánkat, bár sejthető, hogy a Balatonról van szó. A füredi móló, a badacsonyi hegyoldal, egy gyöngyöző fröccs a tihanyi révnél, egy tejfölös lángos a zamárdi szabadstrandon vagy egy hekk a földvári kikötőnél – ezek hallatán rögvest útra kelne az ember, hogy mielőbb a Balaton parton teremjen. Bár az időjárás még nem indokolja, de a nyár közeledtével egyre nagyobb a vágy, hogy újra átélhessük a Balaton-érzést. Ezt igyekszik most a Gellért szálló patinás falai közé varázsolni, meghívva Magyar Tenger környékének legismertebb reprezentánsait, a gasztronómia, turiszika, vendéglátás, vizisport világából.
 
Itt lesz ezen a hétvégén például a Balaton öt legnevesebb és legjobb étterme, így a Chateau Visz Gourmet Étterem, aKistücsök ÉtteremaSöptei Pincészet és Étterem, a Trattoria Chianti, aKővirág Panzió és Étterem. Felsorakoznak a legjobb borászatok és egy komplett “kézműves ízek piaca” is várja majd az érdeklődőket. A strandbüféket a Gellért tölti meg balatoni fogásokkal, finomságokkal, s lesznek előadások – minden, ami Balaton – különféle témájú, de a régióhoz kapcsolódó érdekességekkel.
Színesíti a programot Léber Barbara, a méltán elismert tervező divatbemutatója, álomszép modellekkel. S lesz zene is: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje, sok-sok slágerrel.
A program elmaradhatatlan része a balatoni nyarakat idéző retro-video-disco ugrálós és összeborulós dalokkal. Vasárnap családi programokkal, mozival folytatódik a fesztivál. A Balaton ízei Sunday brunch pedig korlátlan étel és italfogyasztással – 10 féle balatoni bor, sör, üdítő és ásványvíz – várja a vendégeket a régió finomságaival.
Mindez tehát 2013. április 6–7-én, szombaton és vasárnap, a Gellért szállóban.
A Borászportál a rendezvény kiemelt médiapartnere.
További infó: www.nekunkabalaton.hu
Winelovers borok az olvasás mellé