Besöpörte tizennegyedik aranyát a Soproni

Borászportál
2012. április 20., 18:37


Sörverseny - A Sopronit – a magyar sörmárkák közül egyedülállóan – ez idáig már 14 alkalommal tüntették ki aranyéremmel a Monde Selection versenyében, melynek célja, hogy felkutassa és hivatalosan elismerje a világ legjobb minőségű termékeit.
Besöpörte tizennegyedik aranyát a Soproni
 
A versenyről
Az 1961-ben alakult Monde Selection egy brüsszeli székhelyű Független Nemzetközi Minőségértékelő Intézet, elkötelezett híve a fogyasztóvédelemnek és a minőségi termékeknek. Célja, hogy felkutassa és hivatalosan elismerje a világ legjobb minőségű termékeit. Mára a világ legrégebbi és legelismertebb szervezetévé vált.
Megalakulása óta minden évben értékeli és díjazza a minőségi termékeket két fő kategóriában (élelmiszer és nem-élelmiszer), valamint számos alkategóriában, hogy megtalálja és elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségű termékeit, ezáltal segítséget nyújtva a fogyasztóknak a legmagasabb minőséget nyújtó kiválasztásában. A sörök zsűrizésében neves belga sörfőzők, vegyészmérnökök, kutatók, valamint a legjelentősebb nemzetközi söripari szervezetek szakértői vesznek részt. A világhírű szakemberek 4 hónapon keresztül ízlelnek és minősítenek 20 különböző paraméter alapján.
 

’98 óta töretlen a siker
A Soproni márka évről-évre kimagasló eredményeket ér el a nemzetközi megmérettetésen. 1998 óta indul a versenyen, 2005 óta pedig folyamatosan minden évben Arany Minősítésben részesül, de több almárkája is szerzett már külön kitüntető címeket a brüsszeli székhelyű intézettől. 2008-ban például négy aranyat, egy nagy aranymedált és egy „Kristály Presztízs Díjat" ítéltek oda a márkának. 2010-ben a folyamatos magas színvonalért megkapta a Nemzetközi Kiváló Minőség Trófeát, amit akkor ítélnek oda, ha egy márka három, egymást követő évben is aranyérmes lesz.
A Soproni idén begyűjtötte tizennegyedik aranyérmét, mellyel egyedülálló eredményt ért el a magyar márkák életében. A rangos díjat 2012. június 4-én Athénban vehetik át a márka joggal büszke képviselői.
„Nagyon büszkék vagyunk a rangos elismerésre, mert ez ismételt bizonyítéka annak, hogy a Soproni folyamatosan, évről-évre kiváló minőséget produkál. Az, hogy ezt nemcsak mi gondoljuk így, kiváló iránymutató nekünk és fogyasztóinknak is, hiszen a rangos belga zsűri ennyiszer biztosan nem tévedhet” – mondta a Borászportálnak Benedek László, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. értékesítési igazgatója.
Winelovers borok az olvasás mellé