Budavári Borfesztivál - közös standon a VSOP

Borászportál
2013. szeptember 09., 14:29


Körkép – A VSOP Balaton-felvidéknél mindig történik valami: új vendégház, új tételek és egy új borfesztivál is debütált a nyáron. A Budavári Borfesztiválon pedig közös standon várják majd a borbarátokat.
Budavári Borfesztivál - közös standon a VSOP
 
Budavári Borfesztivál - közös standon a VSOP


Megnyitott a Villa Tolnay vendégháza a Csobánc-hegyen, így a borturistáknak nem kell feltétlenül hazaindulniuk a borkóstolás után. A vendégház csodálatos természeti környezetben, szőlőskertek között található, mindössze pár perc sétára a Villa Tolnay pincészettől és kóstolóteremtől.

A Sabar borháznál nyár végén palackba került és rendelhető a 2012-es Rajnai rizling: egy elegáns boregyéniség, amely szép savkészletével, gyümölcsösségével és finom ásványosságával hódít. A pincészetnél használatba vették az új, impozáns pinceágat, amelybe több mint tízezer tégla lett beépítve. Az idei szüreti munkák végeztével így már majd megújult környezetben várják a borturistákat a pincészetnél.

Sikerrel debütált az első Rendes Borfesztivál Balatonrendesen, amelyet az Orbán pincészet hívott életre.
 
„A fesztivál nagyon jó hangulatban telt augusztus 17-18-án, ahol pár ezer ember fordult meg a két nap alatt. A résztvevők a rendezvény családias jellegét, a szőlőskertek közelségét és a balatoni hangulatot értékelték leginkább. A pozitív visszajelzések miatt várhatóan 2014-ben is megrendezzük a Rendes Borfesztivált" – mondta Orbán Gergely főszervező, az Orbán pincészet borásza.

A Pálffy pincénél több izgalmas, 2011-es tétel is palackba került mostanában: a Syrah, a Cabernet sauvignon és a Kál Horka névre keresztelt új vörös cuvée, amely 65% Cabernet sauvignon és 35% Syrah házasítása. Októberben pedig a 2011-es Juhfark, egy különleges fehérbor érkezik a boltokba.

A fővárosiak legközelebb a Budavári Borfesztiválon találkozhatnak a VSOP Balaton-felvidék négy pincészetével, ahol a 68-as standon kínálják majd legszebb boraikat.
Winelovers borok az olvasás mellé