Ezeket idd az ünnepek alatt, ha pezsegni akarsz

(X)
2021. december 15., 08:48


Nincs ünnep pezsgő nélkül, tudjuk ezt évszázadok óta. A hazai borászatok mára kiváló és elképesztően jó ár-érték arányú tételekkel rukkolnak elő.
Ezeket idd az ünnepek alatt, ha pezsegni akarsz
Nézzünk közülük 5 olyat, amelyek évről évre megbízhatóan hozzák a legmagasabb minőséget, ráadásul mindegyik az idei Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor verseny pezsgő kategóriájában ért el kiváló helyezést.
 
Kreinbacher Birtok Brut Classic  Ez a pezsgő az 5. helyezett lett a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor versenyen a 20 legjobb pezsgő kategóriájában. Abszolút klasszikus, mondhatni franciás pezsgős hangulat: tartós habzás, tósztosság, vajas briós. Ízében almahéj és birs, krémes textúra, az összhatás mégis elegáns. Komoly hossz, lecsengésében is komplex - az ország pillanatnyilag legnépszerűbb buborékos itala. 

Sauska Rosé Brut Ez a pezsgő a 2. helyezett lett a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor versenyen a 20 legjobb pezsgő kategóriájában. Furmint, hárslevelű és pinot noir roséja Hegyaljáról. Kellemes hagymahéj szín, finom pirosas gyümölcsök, szép élesztőséggel. Széles, egyensúlyos, enyhén krémes textúra, integrált, besimult buborékokkal.
 
Gróf Degenfeld Furmint Pezsgő Extra Brut 2017  Ez a pezsgő a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor versenyen a 20 legjobb pezsgő kategóriájában 10. helyezett lett. Illatát az autolízises és gyümölcsös jegyek egyszerre határozzák meg. A citrusok, almás jegyek dominálnak, melyet nagyszerűen egészít ki a briós, a kandiscukor. Az ásványos karakter még komplexebbé és izgalmasabbá teszi. Szájban tiszta és kifejező gyümölcsöket kapunk, melyet a finom szerkezetű savak nyújtanak egészen hosszúra. A buborékok krémesek, jó szerkezetűek.

Gedeon Birtok Cuvée 2019 Ez a pezsgő a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor versenyen a 20 legjobb pezsgő kategóriájában 12. helyezett lett. Élénk habzás figyelhető meg, illatában mezei virágokkal. A kortyban a fehérhúsú barack mellett ott vannak az érlelésből adódó vajas, piritósos ízek. A műfaj korrekt példája a Kunságból elképesztően jó áron.

Molnár Borház Paulus Rosé Brut Pezsgő Ez a pezsgő a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor versenyen a 20 legjobb pezsgő kategóriájában 15. helyezett lett. Elsősorban a gyümölcsök uralják az illatot, eper és szamóca lengi be a poharat. Kellően intenzív és kifejező illat. Kóstolva kedves, jó ivású jó szerkezetű és kellően krémes buborékokkal. Harmonikus a korty, lendületet adó savakkal. Jó belőle kortyolni újra és újra.
 
 
Kis magyar pezsgőtörténet
Az első magyar pezsgőgyárat 1825-ben Fischer János bor- és gyarmati árukereskedő és Schönbauer Miklós sebészorvos alapították Pozsonyban. A gyárat ifjabb Fischer János vitte tovább és ért el kimagasló sikereket pezsgőivel. Az ő fia 1877-ben eladta a gyárat Johann Evangelista Hubert-nek. Hubert 5 évig, 1882-ig volt a gyár tulajdonosa, halála után felesége vitte tovább a gyárat.  A Hubert pezsgő a Pesten 1842-ben rendezett első magyar iparkiállításon elnyerte a legjobb magyar pezsgő díját, majd a párizsi világkiállításon első díjat kapott. Pesten 1852-ben indult meg a gyártás a Hölle Márton alapította Józsefvárosi Pezsgőgyárban. Budafokon az első gyárat Törley József alapította, aki francia–német levelezőként, majd mint cégvezető egy reimsi pezsgőgyárban ismerkedett meg a pezsgőkészítéssel. 1882-ben francia szakemberekkel indította el üzemét Budafokon, s termelése az első világháború végén elérte a kétmillió palackot. Amikor 1887-ben Budafok elnyerte „A borok és pezsgők nemzetközi városa” címet, az már nemcsak annak volt köszönhető, hogy Törley a pezsgőgyár mellett borpárlatgyárat is létesített, de a konkurenciának is. Az a két francia szakember, Louis és César François, akik beindították a Törley-gyárat, 1886-ban önállósodtak, s a François cég a Törleyvel együtt, illetőleg azzal versengve öregbítette bel- és külföldi piacokon a magyar pezsgő jó hírét. A szocializmus éveiben a hagyományos technológia mellett bevezették a tankpezsgőgyártást. A rendszerváltozás után a mennyiség helyett újra a minőségre helyezték a hangsúlyt: sokféle stílusban készülnek a fentiekhez hasonló kiváló pezsgők.
 
Ezeket idd az ünnepek alatt, ha pezsegni akarsz
Miért válaszd a Winelovers Webshop-ot online borvásárláshoz? 
- mert óriási a választék: a webshopban 2500 bort találsz, 220 magyar és 200 külföldi pincészettől
- mert sokféle borstílus közül válogathatsz, és egy helyen megveheted a nagypapa születésnapjára az ünnepi aszút, a hétvégi buli alapkészletét és a merengős baráti beszélgetések súlyosabb tételeit
- mert a rengeteg bor közül könnyen megtalálhatod a kedvedre valót, hiszen kereshetsz borászatokra, borvidékekre, szőlőfajtákra és borstílusokra is
- mert egyedülálló törzsvásárlói programunk lehetővé teszi, hogy egyszeri 15 000 forintos vásárlás felett azonnal élvezhesd is az előnyöket: kartonárakon vásárolhass, és akár 5 és 10 százalékos kedvezményt kapj
- mert 30 ezer forintos vásárlás felett garantált ajándékokkal kedveskedünk
- mert 100% törés- és dugógaranciát vállalunk 30 napig a megrendelt borokra
- mert 20 000 forint felett ingyenes a házhozszállítás, 10 000 forint felett a Pick Pack pontra történő szállítás és külföldre is elvisszük a csomagot
- mert a megrendelt palackokat speciális csomagolással védjük a külső behatásoktól
- mert 1500 forintos kupont kapsz, ha feliratkozol a webshop hírlevelére
 
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé