Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni


2021. december 07., 21:56


A borkedvelőket évről évre megajándékozhatjuk egy borválogatással, ez soha nem válik unalmas ajándékká. 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
Hiszen a borok annyira sokszínűek, évről évre újabb tételek kerülnek a palackba, és a régiek is minden évben más arcukat mutatják. Hidd el, akinek adod, hálás lesz érte!
 
Stelázsi: karácsonyi ajándékkosár a legfinomabb kézműves termékekkel töltve
 
A karácsonyi ajándékkosár akkor a legjobb választás, ha például egy egész családnak adjuk: így mindenki kedvére szemezgethet belőle. Kinek a bor, kinek a lekvár...
 
A Stelázsiban támogatják a hazai kistermelőket, mert fontosnak tartják, hogy az emberek helyi termelőktől vásárolhassanak helyi ízeket, és így fennmaradjanak a legfinomabb hagyományok. Fontos, hogy unokáink is megismerhessék az igazi baracklekvárt, a pipacsszörpöt és sok más csodát, ami a mi Nagyanyáink titka volt. 

Ha térkép nélkül szeretnél eligazodni a hazai gasztronómia útvesztőjében, a Stelázsi utat mutat a hagyományos ízek világában. Így kerülhet a karácsonyi asztalra a népszerű otelló, lekvár, érlelt sonka, sajt és még temérdek ínycsiklandó finomság.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
 
A legnagyobb pincészetek a megbízható minőséget nyújtják évről évre. A borválogatásokban hol egy-két különleges tétel, hol pedig a pincészet nagyobb szortimentje jelenik meg. A Laposa birtok téli borválogatása igazán impozáns lett: tartalmas és változatos tételeket tettek össze, melyben megtalálható a Laposa Olaszrizling, vagy zászlós boruk a 4Hegy, de a testesebb és ásványosabb tételeket sem hagyták ki a sorból. Ilyen az Apukám Világa 2019-es olaszrizling, illetve a Rajnai Rizling2 és KőKövön Furmint is. Borválogatásukban nem feledkeztek meg az abszolút badacsonyi fajtáról, a kéknyelűről sem. A borcsomag az ünnepi asztalra, vagy a fa alá is remek választás és ajándék lehet.
 
A Laposa Téli Pakk tartalma: 
• Laposa Olaszrizling 2020
• 4Hegy Olaszrizling 2020
• Apukám Világa 2019
• Rajnai Rizling2 2020
• Laposa Kéknyelű 2020
• KőKövön Furmint 2019 
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
 
A Varga Pincészet ÜNNEPI HANGULATBAN prémium válogatását úgy állították össze, hogy az ünnepváráshoz, a családi-baráti összejövetelekhez vagy akár az ajándékozáshoz is találj nagyszerű borokat. Legsikeresebb, aranyérmes boraik kerültek be a csomagba; a töppedt szőlőből készült Aranymetszés Szürkebarát, amely csodálatosan harmonizál a libamájból készülő fogásokkal; a halászléhez, fűszeresebb levesekhez ajánlott illatos Aranymetszés Irsai Olivér, és az Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling, a húsos fogások, így a töltött káposzta remek kísérője. De a forralt bort is érdemes kiváló minőségű alapanyagból készíteni, mondjuk a Töpszliből, hiszen az ízhatást a bor fogja meghatározni, a fűszerezés csak árnyalja.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni

 
 
A Vylyan Pincészet nemcsak a karácsonyra, hanem az Új Évre is gondolt, ezért két borcsomagot is összeállítottak.

A Karácsonyi Vörösek csomagot három olyan borból állították össze, amelyeket mindenki jól ismer és sokak kedvencei: az Ördögöt, a Montenuovot és a Merlot-t már nem kell bemutatni – ők most mégis újdonságként ajánlják kóstolásra. Ugyanis mindhárom bor évjáratot váltott, ami azt jelenti, hogy bár karakterük alapvetően nem változott, mégis új arcukat mutatják. 
 
A csomag tartalma: 
- 2 palack Ördög 2019
- 2 palack Merlot 2018
- 2 palack Montenuovo 2018
+ ajándék Vylyan dugóhúzó.
Az akció a vylyan webshopjában, 2021. december 31-ig, vagy a készlet erejéig érvényes.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni

 
Az Újévi Rozé csomagban az Új esztendő köszöntésére a pincészet egyik újdonságát, a Rozé Variációt ajánlják. Ez nem az a könnyű rozé, ám valahogy mégis könnyed. Méltóságot sugároz, de benne rejlik a rozékra oly jellemző játékosság is. Frissen is egy élmény volt, és most fél évvel később is új, izgalmas rétegeit tárja fel. A csomagba összesen 6 palack került, melyből 1 ajándék!

Az akció kizárólag a vylyan webshopjában, 2021. december 31-ig, vagy a készlet erejéig érvényes.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
 
 
A Liszkay Pincészet rád bízza, hogy egybe csomagolod-e a csúcs vörösborait vagy külön ajándékként adod át. 

Cabernet Franc Párban
Liszkay Cabernet Franc 2016: Gyengéd barrique hordós érlelést kapott. Érett benyomást keltő, nagy színintenzitású tétel. Kiegyensúlyozott illatkép jellemzi fekete ribizli és elegáns vanília jegyekkel. Szájban koncentrált textúra, kávélikőr, apró szemű meggy és csokoládé ízek fedezhetőek fel az érett tanninok mellett, amelyek nem “pórusösszehúzóak”, érzetre hosszú percekig tartanak. Testes, de könnyen iható bor.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
 
Liszkay Cabernet Franc Giulia 2017: Nevét Liszkay Mihály unokájáról kapta. Talán nem véletlenül, hiszen egy fiatal borról beszélünk. Kirobbanó lendület, pajkos gyümölcsösség jellemezi kissé „felnőttes”, hordós hatással, pedig hordó nélkül érett, „acélos” neveléssel, hagyományos tartályban fejlődve, válva azzá, ami. Kislányos közvetlensége már a kitöltéskor nyitottságot sugall és ez illatában is megmutatkozik: édeskés, buja fűszerek, pici borsos hatással, mellette enyhén tejszínes, szeder és szilvás jegyek is megcsillanak. Kicsit megtévesztő érettsége, hiszen a nagykorúság kissé fás álcája után megmosolygunk pimasz gyümölcsösségén, közepes lecsengésén. Visszafogott alkohol, kellemes tannin, érzékeny, de „cserfes” savak.
 
Liszkay Cabernet Sauvignon 2015: Ez a pincészet zászlós bora, a szakma szerint is ez a cabernet sauvignon minden idők legsikeresebb bora. Barrique hordóban érett, nagy színintenzitású, illatában fekete ribizli és elegáns vanília mutatkozik. Izében kávélikőrt, apró szemű meggyet és csokoládé ízeket fedezhetünk fel. Érett tanninok jellemzik e testes és gazdag bort. A monoszlói Pangyér dűlő íze az utolsó cseppig benne van a palckban, lehelet Toszkana árad felénk az üveg mélyéről.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
 
Liszkay Pinot Noir Rozé 2020: A 100%-ban pinot noir-ból készült bor színe mélyebb a megszokottnál a korallos, kissé vérnarancsos árnyalatával. Illatában málna, ibolya, meggy és szamóca mutatkozik, kellő mélységet és komolyságot sugallva. A rozékhoz képest vastagabb, krémesebb és magasabb alkohollal rendelkezik. Élénk savak adják azt a lendületet, amely a lecsengésben is támaszt ad, elegánsan száraz érzetet hagy. Ízvilágát a piros bogyós gyümölcsök határozzák meg. Keresztségben a Feline nevet kapta – természetesen Liszkay úr legkisebb unokájáról.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
 
Az Eszterbauer Pincészet igazi különleges karácsonyi csomagokat állított össze.

KISKARÁCSONY
Minden palack Mesterünk mellé ajándékba adnak egy gyönyörű, kasírozott díszdobozt. Egyszerű, mégis elegáns ajándék szeretteidnek, munkatársaidnak vagy épp saját magadnak.

NAGYKARÁCSONY
Ismét kinyitották a trezort és - limitált számban - elérhetővé tettek néhány palackkal az elmúlt évek díjnyertes vörösboraiból. Ezek a tételek kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, és csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, úgyhogy ha idén valami igazán
különlegessel lepnéd meg magad vagy a családod, akkor ne habozz! Ráadásul most egy szép fadobozt vagy bortartó állványt is választhatsz az összeállítás mellé.

ADVENTI PÁROS
Baráti beszélgetések remek kísérője lehet ez a 4 palack szekszárdi vöröset tartalmazó csomag, mely megmutatja a borvidék igazi arcát a könnyed kadarkától a tartalmas kékfrankoson át, egészen a testes bikavérig. Kiváló ajándék barátoknak vagy munkatársaknak, borkedvelőknek
vagy akár laikusoknak is, hiszen jól érthető, "fogyasztóbarát" tételeket csempésztek ebbe az összeállításba.
 
Az ajánlat december 20-ig vagy a készlet erejéig érvényes.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
 
Somló a felső polcról
A somlói Fekete Pince az összes felső polcos tételét kínálja az idei karácsonyra, hiszen a "somlai borok" igazi ünnepi borok.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
A 2012-es Hárslevelű azért különleges, mert még Fekete Béla, a korábbi tulajdonos készítette, de már az új tulajdonosok palackozták. A webshopon kívül Magyarországon máshol nem kapható. Könnyed, vidám tétel, illatában ott van a fajtára jellemző oly kedvelt virágos mézesség, ízében fűszeres jegyek és finom ásványos vonulat teszik különlegessé. 
Fekete Cuvée 2016 - Abban az évben a jégeső elvitte a termés 2/3-át így az olaszrízlingből olyan kevés maradt, hogy nem volt hozzá megfelelő hordó, így úgy döntöttek, hogy juhfarkkal párosítva érlelik. Szerencsére működött, így már tartályban van a 2019-es juhfark/olasz cuvée. A két fajta kedvesen, mégis határozottan, egymást szépen kiegészítve mutatják meg páratlan termőhelyünk karakterét.
Juhfark 2018: Somlót ismerőknek igazi kincs ez a tétel. Mint a 2015-ös évjárat esetében itt is előrébb hozták egy kisebb tétel palackozását, hogy megmutathassák az évjárat erényeit. Határozott savakat kellő maradék cukor egészíti ki, így biztosítva a juhfark komplex élményét.
Furmint 2017: Egyedi karakter és Somló összetéveszthetetlen gazdag ásványossága jellemzi ezt a bort. Az Aranyhegy-dűlőben teljes érettségben szüretelt szőlővel dolgozva, kihasználták az évjárat adta lehetőséget. Elegáns, tiszta színével, kamillás illatával felemelkedett hangulatot varázsol. Ízében a birsre jellemző jegyeket mutat, tökéletes kisérője lehet az ünnepi vacsorának.
Olaszrizling 2015: Érett fehérhúsú gyümölcsök és sárgabarack gazdag zamata, csonthéjasok, dió és mandula koncentrált aromái és az elmaradhatatlan sósság jellemzik.
 
Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni
Winelovers borok az olvasás mellé