Ezekkel a tavaszi boros programokkal indul a május!

Borászportál
2015. április 29., 21:21


Az előrejelzések szerint nem lesz olyan csodálatos idő a hétvégén, mint az előzőn, de ez nem befolyásolta a boros rendezvények szervezőit. Fantasztikus programválaszték várja a borbarátokat!
Ezekkel a tavaszi boros programokkal indul a május!
Fotó: Lodiwine.com
Nézzük a választékot!
 
Hatalmas buli lesz Villányban, a Borzsongáson, májusfaállítással, blues, jazz, rock'n'roll zenékkel, magyar táncházzal és latin tánctáborral. Lesz grillparty, stifolderverseny, Bor-Ász futball gálamérkőzés és természetesen lesznek tök jó villányi borok is.
 
Ezekkel a tavaszi boros programokkal indul a május!

Az egyes villányi pincék nagyon rápörögtek a dologra, a Malatinszky Présházban az ételkülönlegességek mellett szőlőbejárás is lesz, Malatinszky Csabával. A Bock&Roll Partyn többek között fellép Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, lesz DJ, főzőshow és meglepetés is.
Különleges programokkal várja a vendégeket a Polgár Pincészet is, ahol pénteken Hot Jazz-Cold Wine buli, szombaton borgácsgulyás főzés lesz.
Mindeközben persze a Balatonon sem lehet majd unatkozni. A Badacsonyi Borbarangolás programsorozat következő állomása a Szabó Családi Pincénél lesz, ahol többek között vadassal és egy maratoni borsorral várják a vendégeket (bejelentkezni szükséges!).
 
Keszthelyről minden nap délután négykor indul a Fröccshajó, amelyen egy óra egy kör, és a balatoni panorámában egy pohár fröccsel a kezükben gyönyörködhetnek az utasok.
 
Pénteken nyit a Liszkay BORterasz. Aki kedveli a finom borokat és egy kis lazításra vágyik, látogasson el a Balaton északi partjának Toszkánát idéző tájára!
 
Ezekkel a tavaszi boros programokkal indul a május!
A Liszkay birtok
 
Egerben 60 termelő egri csillagait és más borait kóstolhatják a vendégek a Szépasszony völgyben, az Egri Csillag Borfesztiválon, ahol lesz veretés is, hiszen lesz Punnany Massif meg Animal Cannibals koncert, sőt, ott lesz maga Kis Grofó is, állítólag személyesen!
 
A Velencei-tónál is belecsapnak a lecsóba, hiszen jön a VIII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál! Még nevét is hosszú leírni! A rendezvény nevéből már gyanús lehet, hogy a tókörnyéki termelők borai, pálinkái mellett hal- és vadételek várják majd a látogatókat. Az ingyenes bulin lesz egy csomó koncert is!
 
A Tokaji borvidéken az Első Mádi Borpiknik várja azokat, akik kíváncsiak rá mit rejt a tokaji palack és mit nevezünk mi mádi terroir-nak.

Lesz megint Tekerj a Hegy're - az immár hagyományosnak mondható kerékpártúra két távon indul, lesz egy hosszabb (70 km-es) és egy rövidebb (családbarát 20 km-es) kör is. A túra során hegyaljai borászatoknál, pincészeteknél lesznek a pihenők és este zenés - gasztronómiai programok várják a bringásokat.
 
Ezekkel a tavaszi boros programokkal indul a május!
A Tekerj a Hegy're első állomása az erdőbényei Illés Pince lesz
 
Salgótarjánban sem maradnak majd szomjasak a borkedvelők, hiszen május első hétvégén a Dixieland Fesztivál kísérő rendezvényeként immár 7. alkalommal rendezik meg a borfesztivált, amelynek díszvendége Dúzsi Tamás borászata lesz.
 
A Somlói borvidéken május első hétvégjén szintén szezonnyitót tartanak, 15 pincészet részvételével. A rendezvény egész hétvégén bemutatókkal, kóstolókkal, és borászvendégekkel várja a látogatókat. Az egyes helyszínek között ingyenesen igénybe vehető buszjárat is közlekedik.
Winelovers borok az olvasás mellé