A Hungarian Wine House lett év borkereskedője

Borászportál
2012. október 15., 09:26


Díj - Az International Wine Challenge 2012-ben ismételten díjazta nem csak a benevezett borokat, de a borkereskedőket is. Több kategóriában osztottak díjakat, így a speciális kínálattal rendelkező üzletek földrajzi alapon kerültek kiemelésre. A Kelet-Európa kategórián belül pedig egy magyar borokat forgalmazó céget, az angliai Hungarian Wine House-t választották az idei év legjobbjának.
A Hungarian Wine House lett év borkereskedője
 
A vállalkozás 2008-ban alakult, tulajdonosa Takács Bálint, aki 2003 óta él Angliában. Akkoriban magyar bor nem nagyon volt elérhető az angol piacon csak szupermarketekben és kisebb élelmiszerboltokban a polcok alján, ezért a cél az volt, hogy minél több féle és fajta jó minőségű magyar bor, minél szélesebb körben legyen elérhető az angol piacon. Valamint, hogy az angolok megismerjék, vagy ha már ismerték, akkor újratanulják a magyar borokat, mivel az utóbbi néhány évtizedben alapos átalakuláson ment keresztül a magyar borkultúra.
 
A kínálat kialakításánál egyik legelső és legfontosabb szempont az ár-érték arány volt, mivel az angol piacon nagy a verseny. Jó minőségű borok minél jobb áron, hogy mire kikerülnek Angliába, ne legyen irreálisan magas az áruk. A második fontos szempont a magyar fajták megismertetése. Eme két szempont fejlesztésében és a koncepció kialakításában, illetve az angol borpiac feltérképezésében sok segítséget adott Kielmayer Kristian.
A borok közül a legkeresettebb természetesen elsősorban a Tokaji Aszú. Ezután az Egri Bikavért keresik a legtöbben, azonban ebben az esetben is fontos a magasabb minőség, már ha az nem túl drága. A díjnyertes borok is keresettek. A hétköznapi embereknek egyébként mindegyik magyar szőlőfajta szinte új, ismeretlen. Ezért a honlap egyik célja - azon kívül, hogy webáruházként is üzemel, - hogy minél több információt adjon a magyar borról és borrégiókról az érdeklődőknek, illetve a kóstolókon minél többen megismerjék és megszeressék a magyar borokat.
Winelovers borok az olvasás mellé