Impresszionista halhatatlanok között folyik a Tricollis

Borászportál - MTI
2013. július 31., 11:20


Programajánló - A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) idei utolsó Borszerda estjén mutatják be hivatalosan Budapesten Gilles Bourdos Renoir című játékfilmjét, miközben a közönség a francia mester munkáival is találkozhat szerda este a múzeum impresszionista nagykiállításán. Az est vendégborászata a Pannonhalmi Apátsági Pincészet lesz.
Impresszionista halhatatlanok között folyik a Tricollis
 
Az MNG júliusi Borszerda sorozatának záró estjén a Pannonhalmi Apátsági Pincészet mutatkozik be a Budavári Palota panorámateraszán, míg az állandó kiállításokban tartott tárlatvezetések témája ezúttal a víz lesz: többek között Tengerek, Tavak és Folyók címekkel indulnak vezetések szerdán 18 órától.
Szinyei Merse Pál pályafutásáról Gimesy Péter művészettörténész tart előadást, a Nemzeti Táncszínház pedig a Botafogo Táncegyüttes bemutatójával vendégszerepel az MNG-ben, melynek Jazz színpadán a Vörös Niki Quartet lép fel.
Impresszionista halhatatlanok között folyik a Tricollis
Tricollis Cuvée 2012 - A borvidék három tradicionális fajtájának (olaszrizling, rajnai rizling, fűszeres tramini) házasításából készült bor, amelyet pinot blanc egészít ki. A több fajta gazdag íz- és illatjegyeit a gyümölcsösség foglalja keretbe. Friss, üde fehérbor a termőhely jellemzőivel
Gilles Bourdos Renoir című filmdrámájának hivatalos magyarországi premierjét 21 órakor tartják a Budavári Palota egykori Báltermében. A játékfilm érdekessége, hogy a stábban egy profi képhamisító is dolgozott: Guy Ribes fénykorában a legpatinásabb galériák szakértőit is megtévesztette, ezúttal pedig olyan képeket alkotott, amelyek hűen követik Renoir stílusát és témaválasztásait, gyakorlatilag "folytatva" a festő életművét.
 
Bourdos mozija Renoir utolsó, Cagnes-sur-Mer-ben töltött éveiben játszódik. A mester az első világháború idején, 1915-ben ismerkedett meg Andree Heuschlinggel, később ismertté vált nevén Catherine Hesslinggel. A fiatal lány a festő utolsó modellje volt, később pedig fia, a rendező Jean Renoir felesége és sztárja lett.
A Borszerda programjaira váltott belépőjeggyel a Monet, Gauguin, Szinyei Merse, Rippl-Rónai - Impresszionista és posztimpresszionista remekművek a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiből és az "Impressziók papíron. 1820-1920" című időszaki kiállítások is megtekinthetőek.
A rendezvény részletes programjait a www.mng.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.
Winelovers borok az olvasás mellé