Juniborászok és horvát vendégborászok a Borfesztivál Boregyetemén

Németh Richárd
2012. augusztus 22., 14:08


Programajánló - A XXI. Budavári Borfesztivál ragaszkodva hagyományaihoz, idén is megrendezi nagysikerű Boregyetemét, melyen a hallgatók megismerhetik a díszvendég Horvátország borkultúráját, újra találkozhatnak az egyre népszerűbb Juniborászokkal, de újításképp 2012-ben a siketek és nagyothallók számára is tartanak vezetett borkóstolót jeltolmács segítségével.
Juniborászok és horvát vendégborászok a Borfesztivál Boregyetemén
 
Hallatlan borkóstoló
Már hosszú évek óta gyarapítják tudásukat a borkedvelők, a Borfesztivált közvetlen megelőző Boregyetemen. Az elmúlt évben a fogyatékkal élőket egy külön előadással várta Nagy Ákosné, a Corvinus Egyetem docense. Több mint 40 vak és gyengén látó tapasztalhatta meg többek között azt, hogy kell szakszerűen bort kóstolni, melyik bort milyen hőmérsékleten szokás fogyasztani, milyen ételhez melyik bort érdemes választani.
Idén a siketeknek és nagyothallóknak szeretné a Boregyetem ugyanezt az élményt megadni. Egy jeltolmács segítségével az érdeklődők számos új információt szerezhetnek a borokkal, borkóstolással kapcsolatban szeptember 10-én és 11-én.
A részvétel előzetes regisztráció után, sorsolással történik!
 
Fiatalság, borosság
Az idei Borfesztiválon kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők a fiatalságra, ezen belül hazánk új borászgenerációjára. Ők fontosnak tartják a fogyasztókkal való kapcsolattartást és ezen keresztül saját generációjuk meggyőzését a minőségi borfogyasztás és a borkultúra mellett. Több részből álló érdekes előadásukból a Boregyetem első napján megtudhatjuk, hogy milyen „robbantásra” készül Magyarország ifjú borászserege és közben természetesen belekóstolhatunk boraikba is.
- A XXI. század Bikavére és Egri csillaga - előadók: Gál Tibor és Sebestyén Csaba
- Minden a szőlőben dől el... vagy a  Facebook-on? - előadók: Gere Andrea és Hernyák Tomi
 - Tokaji: édes mostoha? - előadók: Árvay Angelika és Demeter Endre >>> Bővebben!
Bemutatkozik Horvátország, a Borfesztivál díszvendége
Horvátország borászati teljesítménye méltán egészíti ki fejlett turizmusát már évtizedek óta. Ezekről a csodálatos horvát borokról kaphatnak átfogó bemutatást azok, akik ellátogatnak előadásunkra, szeptember 11-én, kedden 16-19 órakor.
Horvát termelők adnak elő a magukkal hozott számos, világszinten is elismert boraik kóstoltatása közben, így mutatva be minden résztvevőnek a horvát borkultúrát.  Az előadások magyar nyelven hangzanak el! >>> Bővebben!
Részvételi díj: 4000 Ft/nap
Időpont: 2012. szeptember 10-11. (16.00-19.00 óráig)
Helyszín: Magyarság Háza (I. kerület Szentháromság tér 6.)
Winelovers borok az olvasás mellé