Készíts saját cidert!

Borászportál
2014. június 19., 10:50


A cider 2010-ben jelent meg Magyarországon, évről évre dinamikusan növekvő kategória, egyre nagyobb teret hódítva magának a fiatalok körében. Sokan azonban mégsem tudják, hogyan és miből és hogyan készül az igazi cider, a Strongbow ezért szeretné megismertetni az embereket a cider-készítés rejtelmeivel.
Készíts saját cidert!
 
Készíts saját cidert!
A kampány középpontjában a gyümölcs áll. Kevesen tudják, hogy a cider elkészítése 12 összetett lépésből áll; ahhoz, hogy minőségi ital kerüljön a poharakba mindegyiknek tökéletes összhangban kell követniük egymást: almaszedés, mosás, válogatás, préselés, almalé-koncentrátum elkészítése, víz hozzáadása, erjesztés, szűrés, ízesítés, minőség-ellenőrzés, hűtés / szűrés és palackozás.

Emellett a cidernek kiváló minőségű összetevőket kell tartalmaznia. A Strongbow elkötelezett híve annak, hogy mindenki megismerhesse a minőségi cidert, ezért kreatív edukációs kampányt indít.

Egy Facebookon induló alkalmazás segítségével a ciderkészítés összes fontosabb fázisát bemutatja a Strongbow, ráadásul a felhasználókat is bevonja az ital elkészítésébe. Így mindenki elkészítheti saját, személyre szabott ciderét. A palackozott, virtuális Strongbow-t a játékosok saját nevükkel ellátott faládában oszthatják meg barátaikkal a Facebookon, sőt kis szerencsével akár a való életben is, hiszen 40 játékos névre szóló ládában kapja meg a négyféle Strongbow ízt tartalmazó ajándékot.
 
Az applikáció ezen a linken érhető el, és mától játszhatunk saját italukért.

Mi a cider?
A cider egy hagyományosan almából erjesztett ital, 1,2 – 8,5 %-os alkoholtartalommal. Általában kifejezetten cider almából készül, ez adja karakteresen fanyar, gyümölcsös ízét. Az összetevők között gyakran találunk zöldalmát, de cider készülhet körtéből és barackból is. A variációk számának csak a ciderfőzők fantáziája szab határt, hiszen egyre több izgalmas ízzel találkozhat a fogyasztó, a déligyümölcsös változatoktól kezdve az egzotikus fűszeres kiadású ciderekig. Az ital szülőhazája Anglia középső, déli és nyugati részei, de évszázadok óta főzik és fogyasztják a Bretagne vidékén, Normandiában, Baszkföldön, Galíciában és Asztúriában, valamint a német Rajna-menti területeken.