Megnyitott a III. Budavári Sörfesztivál

Borászportál
2013. június 13., 17:46


Programajánló - Június 13. és 16. között közel 200 féle sört, a nagy sörgyárak legjobb hazai és import nedűit, valamint kézműves újdonságokat kóstolhatnak végig a folyékony kenyér szerelmesei, ha kilátogatnak a III. Budavári Sörfesztiválra. A forró nyári estéken magyar, német, belga, holland, cseh, szlovák, angol és dán sörökkel, valamint a legjobb ciderekkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók.
Megnyitott a III. Budavári Sörfesztivál
 
Megnyitott a III. Budavári Sörfesztivál
Közel 200 féle sör vonul fel az idei sörfeszten (fotó: Flow PR)
A Balkán Kert pedig szórakoztató programokkal, cigányzenekarral és a Magyarországon egészen idáig nem elérhető Laško és Union sörökkel várja a vendégeket, akik idén először fesztiválozhatnak a lenyűgöző Budai Várban.
Szakírónk, Dr. Harsányi Dávid cidereket fog kóstolni és értékelni a III. Budavári Sörfesztivál első, csütörtöki napján. Írását, ajánlatait hamarosan közzétesszük.
III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól a hazai sörgyárak klasszikus és legújabb ízei mellett a kézműves nedűk egész arzenálját vonultatja fel az ország egyik legszebb világörökségi helyszínén, a lélegzetelállító Budai Várban. A hazai sörfőzdék közül többen a sörfesztiválra időzítették újdonságaikat. A Gyertyános Sörfőzde 18 féle gyógynövény felhasználásával készülő, Elixír 18 névre keresztelt sörkülönlegessége is a nyárnyitó sörünnepen debütál, ahol a nagyérdemű megismerheti a Köleses Sör igazán nyári, mézes-köleses sörét is.
 
A további szezonális újdonságok között megtalálhatóak a magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde Meggyes barna és Bodzás világos sörei, valamint a ház vörös sörspecialitása, a Söröstyén is.  A Domján Sörfőzde valódi gyümölccsel együtt érlelt meggyes sörével, míg a dombóvári Kissler Sörfőzde világos sörből készült sörpárlatával érkezik a fesztiválra, valamint bemutatja Kissler Fito elnevezésű, homoktövissel és bazsalikommal készült 5,7%-os erősségű lagerét is. És az újdonságoknak ezzel még nincs vége, hiszen a miskolci Zip's Brewhouse egy igazi nyári frissítővel készül: első alkalommal főz világos ale-t, úgynevezett arató sört a sörünnepre, amely ízében leginkább a citrusos búzasörök világát idézi.
Közel 200 féle sör között a legjobb német, belga, holland, cseh, szlovák, angol és dán nedűket, valamint a nagy hazai sörgyárak kiváló termékeit is megtalálhatják a látogatók, akik idén először fesztiválozhatnak a Budai Várban.
„A hazai söripar a magyar gazdaság nagyon fontos ágazata. A négy nagy hazai sörgyár a tavalyi évben több mint 65 milliárd forint adót fizetett be az államkasszába, a teljes hazai sörforgalmazás pedig a válság ellenére is 1,26%-os növekedést ért el. Ilyen eredményekről álmodni sem merhettünk volna, ha a nagy sörgyárak nem jelennek meg új termékeikkel, ízesített nedűikkel a piacon. Nagyon örülünk, hogy a négynapos sörünnepen ilyen szép számban képviseltetik magukat a kézműves sörfőzdék is, hiszen szakértelmük és folyamatosan megújuló termékpalettájuk egyértelműen hozzájárul a gasztronómiai sörfogyasztás elterjedéséhez. Partnerként tekintünk a főzdékre, hiszen céljaink azonosak: szeretnénk erősíteni a hazai sörkultúrát és megismerteti a folyékony kenyér előnyös tulajdonságait. Éppen ezért a III. Budavári Sörfesztiválra is lehető legszínesebb kínálattal érkezünk” – emelte ki Csíkné Dr. Kovács Klára, a Magyar Sörgyártók Szövetsége elnöke. A Heineken Hungária, a Dreher Sörgyárak és a Borsodi Sörgyár a klasszikus hazai ízek és a világhírű sörmárkák termékei mellett a legújabb nedűit is elhozza a fesztiválra.
További információk: budavarisorfesztival.hu
Winelovers borok az olvasás mellé