Melyik a kedvenc boros filmed?

Borászportál
2017. július 07., 08:37


Filmezni nem csak télen a pokróc alá begubózva érdemes, hiszen nyáron, a frissen felbontott rozé mellé is remekül passzolhat egy-egy (boros) film. Összeszedtük tíz kedvencünket, hogy ti mondjátok meg: melyik tetszett a legjobban? 
Melyik a kedvenc boros filmed?
 
The Earth is Mine (1959)
Ez az amerikai dráma a híres kaliforniai Rambeau dinasztia történetét meséli el (Napa-völgy), akik komolyan meg kellett küzdjenek az Államok alkoholtilalmának időszakával, illetve annak következményeivel. 

The Secret of Santa Vittoria - Santa Vittoria titka (1969)
A II. világháború alatt a kis olasz bortermő falu palackok millióit kellett volna prezentálja a német katonáknak, ők azonban eldugták értékes készületük legnagyobb részét, még a német seregek érkezése előtt. 

Year of the Comet - Az üstökös éve (1992)
A híres 1811-es kométának az évében született bort a legértékesebbként tartják számon. Nem is furcsa, hogy a ritkaság megszerzéséhez Margaret (Penelope Ann Miller) külön testőrt is kap, amitől persze nem lesz könnyebb megkaparintania a bort. 

Conte d'automne - Az ősz meséje (1998)
A francia filmben mi másba temetné magát a középkorú özvegyasszony, mint szőlőtermesztésbe? A dél-francia borvidék borásza a legszebb hivatás mellett természetesen a szerelmet is újra megtalálja. 

Sideways - Kerülőutak (2004)
A film, ami miatt egész Amerika megutálta a merlot-t és elkezdte imádni a pinot noir-t. A film főszerepét játszó borfüggő irodalmi tehetség véleménye az eddigi legkomolyabb hatással volt egy egész nemzet vásárlási szokásaira. 
 
A Good Year - Bor, mámor, Provence (2006)
Az idilli és már szinte limonádé filmben Max (Russel Crowe) kastélyt és szőlőbirtokot örököl, és bár persze az elején fogalma sincs, mihez kezdjen vele, azért a történet végére minden és mindenki a helyére kerül. 
 
Melyik a kedvenc boros filmed?

Bottle Shock - Borban az igazság (2008)
A megtörtént eseményen alapuló film azt a híres incidenst mutatja be, amikor 1976-ban a párizsi borbajnokságon mindenki nagy meglepetésére egy kaliforniai chardonnay vitte el a fődíjat francia vetélytársai elől. 

A Heavenly Vintage  / The Vintner’s luck (2009)
A romantikus drámában a 19. századba repülünk vissza, ahol az egyszerű földműves minden energiájával a tökéletes bor megalkotására tökekszik. 

Uncorked - Szellem a palackból (2009)
Az elfoglalt üzletasszonyt egy borvidékre, egy jóképű egyedülálló borász mellé sodorja a munkája. Amikor később elveszíti azt, szépen lassan rájön, hogy maradnia kellene a férfi és a borvidék közelében. Vajon marad-e végleg, amikor új munkát ajánlanak neki?
 
Somm: Into the bottle (2015)
Hogy miről is szól a bor? Szórakoztatásról. Ezért a dokumentumfilm a 2012-es Somm film 2. részeként már a történelem, politika és élvezetek kapcsolatát vizsgálja a borral, 10 rövidke történeten keresztül.  
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé