Minden napra egy aszú: Tokajicum 6 puttonyos 2013

Borászportál
2019. március 11., 09:00


2019-ben ötödjére érkezik a Tokaji Március Nagykóstoló, ahol csupa izgalmas tokaji tétel mutatkozik be a rendezvény Aszú Termében. Figyeld napi ajánlónkat, és ismerkedj meg a különterem legmenőbb tételeivel. 
Minden napra egy aszú: Tokajicum 6 puttonyos 2013
Tokajicum 6 Puttonyos Aszú 2013

Illatában kellemes mézes jelleg keveredik propolis és viasz jegyekkel, sárgabarack, őszibarack lekvár köszön vissza forgatás után a pohárból. A botrytis lágyan jelen van, ízében szép kellemes édes érzet, mely a befőttek és déli gyümölcsök ízével keveredik, és a korty végén lévő szép savak visszaállítják az egyensúlyt a szájban. Az alkohol csak kísérő szerepet tölt be, tökéletes egyensúly érzékelhető!Illatában kellemes mézes jelleg keveredik propolis és viasz jegyekkel, sárgabarack, őszibarack lekvár köszön vissza forgatás után a pohárból. A botrytis lágyan jelen van, ízében szép kellemes édes érzet, mely a befőttek és déli gyümölcsök ízével keveredik, és a korty végén lévő szép savak visszaállítják az egyensúlyt a szájban. Az alkohol csak kísérő szerepet tölt be, tökéletes egyensúly érzékelhető! Desszert helyett ajánljuk.

Alkoholtartalom: 10,93%
Cukortartalom: 163,8 gramm/liter
Savtartalom: 7,15 gramm/liter
 

"A tarcali és mádi dűlők eltérő klimatikus és talaj adottságait kihasználva, különböző stílusú dűlőszelektált és birtokválogatás ásványos furmintok adják száraz borválasztékunk gerincét, ami mellett nagy hangsúlyt fektetünk a késői szüretelésű desszertborainkra. A szortiment csúcsát továbbra is az aszúk képezik. Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta fajták adják boraink alapanyagát. Befektetett munkánk gyümölcse mások számára is megmutatkozott az elmúlt években, büszkék vagyunk a nemzetközi és hazai borversenyeken elért nagyszerű eredményekre."

>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.
Winelovers borok az olvasás mellé