Minden napra egy pezsgő: Littke Brut 2015

Borászportál
2018. június 03., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Littke Brut 2015
Littke Pezsgőház, Brut 2015
 
Tradicionális eljárással, 2015-ös alapborok cuvée-jéből, palackos másoderjedéssel készült brut kategóriájú pezsgő. 60% chardonnay, 40% pinot blanc, ahol egészfürtös préselést alkalmaztak. A fajélesztős és kontrollált erjesztés után 18 hónap palackban érlelés következett, végül pedig egy testes, gazdagon gyümölcsös és komoly pécsi pezsgő született. 
 

A Littke Palace azért jött létre Pécsett, hogy az ország legrégebbi pezsgőjének történetét tovább írja, persze szem előtt tartva a több mint százötven éves hagyományt és a gyökereket. A tradicionális pezsgőgyártást megtartva és továbbfejlesztve a kor igényeinek megfelelően, valamint a hely adottságait is figyelembe véve készítik pezsgőiket. 
 
Olyan európai brandet hozva létre a Littke Palace névvel, mely mind a termékeiben (bor és pezsgő), mind a szolgáltatásaiban (konferenciaterem, borkóstolás, pincelátogatás) a jövőbe mutatva méltán hordozza magában a Littke család és a Littke pezsgő minden eleganciáját és minőségét.
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted. 
Winelovers borok az olvasás mellé