Minden napra egy vörösbor: Cseri Pincészet, Legenda

Borászportál
2018. november 12., 11:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Cseri Pincészet, Legenda
A borról:
 
Mélyvörös színű, testes vörösbor a Pannonhalmi Borvidékről. Sötétbogyójú gyümölcsök, nugát, karamell és kávé ízjegyekkel. Egy szenvedéllyel telt bor, hosszú lecsengéssel. Vadhúsokhoz, egyéb vöröshúsohoz, s csokoládés desszertekhez ajánljuk. Mélysötét vörös színű, elegáns és testes vörösbor egy hűvös borvidékről. 
 
Alkoholtartalom: 14,15 % vol | Redukáló cukor: 0,9 g/l | Savtartalom: 5,8 g/l
 
 
A borászatról:

Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai.

A borászatot Cseri Norbert alapította 2012-ben, s először egyedül készítette a borokat. Most már a fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy fajtaborokat ad, kiváló házasítások alapanyaga. 
 
A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. 6000 feletti tőkeszám és kis tőketerhelés ( 1-1,5 kg/tőke) jellemző az ültetvényekre. Egyes fajtáknál több ütemben történik a szüret ez biztosítja az adott tételek aromagazdagságát.

>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!
 
Winelovers borok az olvasás mellé