Minden napra egy vörösbor: Gere Tamás és Zsolt - Villányi Franc 2012

Borászportál
2017. november 17., 18:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Gere Tamás és Zsolt - Villányi Franc 2012
A bor: Gere Tamás és Zsolt, Villányi Franc 2012
 
Pincészetük szortimentjében mindig is előkelő helyen szerepelt a Cabernet Franc (2011-es évjárattól Villányi Franc néven). A kizárólag, csak a legjobb évjáratokban elkészülő bort, gondos figyelemmel erjesztették és érlelték, hogy megmutathassák mindazt, amit a borász, Gere Zsolt  „gondol” a nagyharsányi terriról. A két hónapos erjedést napi szinten követték figyelemmel, mint ahogy a majd 30 hónapos fahordós érlelést is.  Az eredmény, egy részleteiben gazdag, eleganciával és finom struktúrával megáldott Cabernet Franc. Egy bor, melyre méltán büszkék.  
 
A borászat: Gere Tamás és Zsolt Pincészet

"Több mint negyed évszázados múltra visszatekintő családi vállalkozásunk, mely hatalmas elhívatottsággal és alázattal készíti kiváló minőségű borait Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, Villányban. A pincészetünk első saját palackozású bora 1988-ban került forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltunk. Az eltelt 25 év után a folyamatos megújulást és fejlődést, az egyre magasabb minőség elérését tűzte ki célul Gere Zsolt borászunk, aki a cég vezetője és arca is egyben.   

A hagyományos és nemzetközi fajták egyaránt megtalálhatók a mintegy 35 hektár területű birtokunkon, melyek a borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. Villány legfontosabb hagyományos kékszőlői a kékoportó (portugieser) és a kékfrankos mellett a világszerte népszerű pinot noir, cabernet sauvignon, cabernet franc és a merlot is igen jelentős szerepet játszanak a fajtaválasztékban. A legnagyobb hangsúlyt mégis az őshonos fajták kapják (hárslevelű, kadarka), valamint a Villány zászlósborává avanzsált cabernet franc. A pincészetünk borai 2006 óta az egész borvidékre kiterjedő eredetvédelmi rendszer keretében kerülnek forgalomba ( DHC Villány ).
 

A 2017-től A GERE TAMÁS & ZSOLT brand, immáron három jól elkülönülő márkát foglal magába.

Az új Gere Zsolt logóval ellátott sorozat olyan tételeket kíván bemutatni a nagyközönségnek, amik csak kis mennyiségben készülnek, vagy stílusukban kissé eltérnek az eddig megszokott boroktól. Ilyen például a könnyed, lendületes és illatos muscat ottonel vagy a néhány száz palackot rejtő dűlőszelektált Kékfrankos, a Kopár-dűlőből.

A Gere Tamás sorozat továbbra is a már jól ismert Klasszikus tételeket tartalmazza. A jelenleg mindenki számára jól ismert Gere Tamás címkékkel kerülnek forgalomba. Ez a kategória a minden évben elkészített könnyű, gyümölcsös, reduktív, illetve esetenként nagyfahordós borokat tartalmaz.
A Gere Tamás & Zsolt sorozat a prémium kategória, melynek tagjai sokkal kifinomultabbak, részletgazdagabbak. A kizárólag kiemelkedő évjáratokban elkészült tételek mind-mind magukban hordozzák a fajta- és a terroir jegyeit. A gyümölcsös és zamatban gazdag borok nem a hatalmas test és magas alkohol által válnak kiemelkedővé, inkább a megfelelő egyensúly, a sokszínűség és az ízek harmóniája teszi naggyá őket. 
 
Winelovers borok az olvasás mellé