Minden napra egy vörösbor: Günzer Zoltán, Ördögárok 2008

Borászportál
2017. november 08., 09:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Günzer Zoltán, Ördögárok 2008
A bor: Günzer Zoltán, Ördögárok Cuvée 2008
 
Mély rubinszín, csábító illatában szeder, áfonya és meggy. Közepes-nagy test, sok rétegű, fűszeres. Finom tanninok, lágy piros gyümölcs, hosszú utóíz. 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon.
 
A borászat: Günzer Pincészet
 
Günzer Zoltán családi gazdasága 1990-ben kezdte meg működését, kezdetben 0,5 ha ültetvénnyel és évi 1500 palack bor értékesítésével. A szőlőültetvények kezelése és a borászati filozófia a kezdettől fogva palackos bor értékesítésére fókuszál.


"Technológiai beruházásunk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Borainktól próbáljuk a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire. Hiszünk a családi gazdaságok nagyságrendjében, ahol minden munkafázishoz és megszülető tételhez szoros kötődésünk van.“
Winelovers borok az olvasás mellé