Minden napra egy vörösbor: Jackfall, Grand 2009

Borászportál
2017. november 04., 07:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Jackfall, Grand 2009
A bor: Jackfall Grand 2009

Igazi nagybor. Ennek megfelelően cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot a nagytótfalui házasítás alapja, mely komoly, mégsem nehéz testet, nagyon finom tannin struktúrát kölcsönöz neki. Visszafogott, elegáns, erőteljesen gyümölcsös illat és szájat betöltő gyümölcsös ízvilág jellemzi. Egy „különleges évjárat” külónleges bora, várhatóan hosszú élettartammal. Minden palackját érdemes több órával a fogyasztás előtt felnyitni.
 
Illatában feketeribizli, szilva, földesség, meggyel, kicsi szamócával, és egy kis alkohollal. Ízében egy kis édesség az alkoholnak köszönhetően. Feketeribizli, meggy, szamóca. Szép egyensúlyú bor, közepesnél nagyobb testtel, közepesnél magasabb, alkohollal.

 
A borász: Jackfall Bormanufaktúra
 
A Jackfall Bormanufaktúra 2001-ben alakult, Kisjakabfalván (a Jackfall Kisjakabfalva sváb neve). Ekkor vásároltak meg egy műemléki jellegű svábházat, melynek művészi színvonalú felújításával alakították ki új feldolgozójukat 2005 őszére. A Jackfall Bormanufaktúra kifejezetten igényes minőségi borok előállítását tűzte ki maga elé, következetesen ezt valósítja meg évről évre, ezt igazolják a hazai versenyeken elért aranyérmek és helyezések. Az idelátogatók meg is pihenhetnek náluk: a Jackfall apartmanokban, fogadóban vagy a kúriában.
 
" Villányt a Jóisten a nagy borok készítésére teremtette.
Hát akkor mire várunk.
Ilyeneket kell készíteni.
Őszintén, tisztességesen.
És akkor a vendégek azt mondják: érdemes volt lejönni.
Villány messze van.
De sokkal közelebb, mint Bordeaux.
Vagy mint Burgundia.
Hogy a Portugieserről ne feledkezzünk meg
 
Persze, kell más is.
Elvarázsoló környezet.
Olyan poharak, amelyeket már kézben tartani is jó.
Hát még a bor bennük.
Hozzáértő, figyelmes házigazdák.
És mindenből a legjobb.
Mert nem csak bort szolgálunk fel, hanem egy élményt.
Hogy érdemes legyen lejönni."