Minden napra egy vörösbor: Juhász Testvérek - Gesztenyés Merlot Superior 2012

Borászportál
2017. november 16., 07:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Juhász Testvérek - Gesztenyés Merlot Superior 2012
A bor: Juhász Testvérek Pincészete, Gesztenyés Merlot Superior 2012
 
A pincészet ikonikus vörösbora. A dűlő Andornaktálya község határában található és nevét a dűlőt körülölelő vadgesztenye fákról kapta. A bor tölgyfakádban erjedt 21 napig, majd 2 évet érlelődött 500 literes első töltésű kis tölgyfahordóban. Illatában aszalt szilvát és meggyet idézi, míg ízében kerek savak, vastag tanninok és bársonyos, keserű csokoládés lecsengés jellemzi. A pincészetnél szarvasgerincet javasolnak mellé, áfonyával, sütőtökkel és burgonyafánkkal.
 
 
A borászat: Juhász Testvérek Pincészete
 
A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraik állandó jó minőségét garantálják. Munkájukat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak. Céljuk egyedi karakterű, több éves tölgyfa hordós érlelésű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. 
 
Winelovers borok az olvasás mellé