Minden napra egy vörösbor: Tüske Cabernet Franc 2012

Borászportál
2017. november 03., 07:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Tüske Cabernet Franc 2012
A bor: Tüske Cabernet Franc 2012
 
2012.év. Száraz meleg klíma. A Baranyavölgyi három teraszon érett a szőlő, melyből készült a bor, mely három esztendős nagy fahordós érlelés után került az Ön palackjába. A fajtára jellemző áfonya- szeder ízvilágot szépen kikerekítik a hordóból származó másodlagos  (kávé-csokoládé) ízek.
 
 
A borászat: Tüske Pince
 
A tulajdonos, Halmai Csaba kertész végzettségű, tizenkét év üzemi szőlőtermesztési gyakorlat után 1994-től magánvállalkozó szőlész-bortermelő. A pincét a feleség nagyapjától örökölték, az ő neve volt Tüske. A kezdetben használt 4 ha részben saját telepítésű, részben nagyüzemtől örökölt ültetvényeket az elmúlt 10 év folyamán fokozatosan lecseréltük kisebb térállású, fajtailag-ökológiailag tömbösített ültetvényekre. A feldolgozó pince Szekszárd határában, az Istifángödri tanyasoron van. Az erjesztés 10-60 hektoliteres, saválló tartályokban történik, szükség esetén hűtve vagy fűtve. A vörösborok érlelését a löszpartba vájt, részben kitéglázatlan „lukpincékben”, fahordókban végzik.
Winelovers borok az olvasás mellé