Minden napra egy vörösbor: Vojtek Cabernet Franc 2011

Borászportál
2017. november 02., 07:00


Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták, így pedig a bordói stílusú vörösborok továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ezek közül a legmenőbbek ezúttal a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében mutatkoznak be. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Vojtek Cabernet Franc 2011
A bor: Vojtek Cabernet Franc 2011
 
Minden benne van, de semmi sem túlzó. A cabernet franc kedves, érett arca, némi dohány, van benne kakaó, egy kis konyakmeggy, van édes krémesség, a hordós érlelést se tagadhatja le, a kor viszont jól áll neki. Az élmény garantált.
 
 
A borászat: Vojtek Pince
 
Kis családi vállalkozás, ahol a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek több évtizedes múltja van. A pincészet kékoportó, cabernet sauvignon, kékfrankos és olaszrizling ültetvényein folyik a szőlőtermelés, ezen kívül chardonnay és tramini fajtákat vásárolnak olyan gazdáktól, akikkel több évtizedes jó kapcsolatot ápolnak.

Borászatuk 2004-ben építette jelenlegi feldolgozó üzemét, ahol a hagyományos eljárást ötvözve a korszerű borászati technológiával készülnek boraik. Pincészetük büszke fehér-, rozé-, és vörösboraira, de igazi elismerésnek az számít, hogy vendégeik hosszú évek óta megtisztelik a pincészetet bizalmukkal. Boraik nagy része csak Pécsett kapható. 
Winelovers borok az olvasás mellé