Minden napra jut buborék: Egri Borvár Vörös Gyöngyözőbor

Borászportál
2017. május 29., 11:18


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Egri Borvár Vörös Gyöngyözőbor

Egri Borvár Vörös Gyöngyözőbor

 
A borról: 
Merlot és kékfrankos házasítása, amelynek alapborát pár napos héjon áztatás után préselték, hogy minél frissebb és gyümölcsösebb alapanyagot kapjanak a kevés tannin és kevés szín mellett. Sterilre kezelés után 2 g/l széndioxid hozzáadásával készült, amely a lassú elnyeletésnek köszönhetően egy finom gyöngyözésű elnyeletésnek köszönhetően finom gyöngyözésű, jó ivású bort erdeményezett. Alkohol-, cukor- és savtartalom: 12%, 0,7 gramm/liter, 5,7 gramm/liter.
 
A pincészet emellett a fehér gyöngyözőborukat is bemutatja majd.
A pincészetről: 
Az Egri Borvár Tóth Ferenc Szőlő-és Borgazdasága az Egri Borvidéken gazdálkodó több generációs családi pincészet. Szőlőültetvényeik közel 20 ha-on az Egri Borvidék legjobb fekvésű dűlőiben találhatók. Az itt termelt szőlőből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben készülnek a nemes nedűk. A borkészítésnél fő szempont a régi egri hagyományos ízvilág megőrzése a jelenkori technológia ötvözésével. Pincelátogatás során megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus borkészítéssel, betekintést nyernek a pincészet mindennapjaiba.
Winelovers borok az olvasás mellé