Minden napra jut buborék: Thummerer Blanc Brut Nature 2013

Borászportál
2017. május 31., 15:12


A nyár közeledtével egyre inkább vágyakozunk az üde gyöngyözőborokra és izgalmas pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a Pezsgő Június legmenőbb tételeivel!
Minden napra jut buborék: Thummerer Blanc Brut Nature 2013

Thummerer Blanc Brut Nature 2013

 
Királyleányka, pinot noir és chardonnay házasságából született, palackos erjesztésű nyerspezsgő. Alkohol-, cukor- és savtartalom: 11,74%, 2,1 gramm/liter, 6,8 gramm/liter
 
Ezt a finomságot a Veritas borkereskedés fogja bemutatni, a Bottega Il Vino Dei Poeti Prosecco DOC és a J. Garcia Carrion Pata Negra Brut Traditional Method Cava tételekkel együtt.
 
A Thummerer pincészetről:
Családi vállalkozásként a Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 110 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik a boaikat. Borászatuk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságukat, szőlőültetvényeik 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. Boraik mind hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. A pincészet alapítója, Thummerer Vilmos, 1995-ben elnyerte „Az Év Bortermelője” címet, a pincészet pedig „Az Év Pincészete 2011” díjat. 
A Veritasról:
"In Vino Veritas – Borban az igazság, tartja a mondás. Ha vérbeli borrajongó vagy, akkor már biztosan volt szerencsénk egymáshoz. A jó bor igazi élményt ad, ami sajátos világot nyit meg a kedvelői számára. Biztosan volt már olyan, hogy a barátokkal összeülve, néhány palack igazán finom bort felbontva kialakult a tökéletes ellazulás élménye. A gondtalan beszélgetések, őszinte pillanatok és felhőtlen kacagások tették felejthetetlenné az alkalmat. Ez a Veritas. Ezért adtuk ezt a nevet borkereskedésünknek, amikor két évtizede, 1995-ben elindultunk azzal a céllal, – és azóta is töretlenül az vezérel minket - hogy a kulturált borfogyasztást népszerűsítsük."
Winelovers borok az olvasás mellé