Olaszország és a bioborok lesznek a Boregyetem vendégei

Borászportál
2014. augusztus 27., 17:21


Az idei évben is megrendezésre kerül a Boregyetem szeptember 8-9-én a MOM Kulturális Központban. A Budavári Borfesztivál előtt betekintést nyerhetünk a bioborok világában, valamint a vendégország, Olaszország borairól is többet tudhatunk meg.
Olaszország és a bioborok lesznek a Boregyetem vendégei
 
Az első napi előadásokon megismerkedhetünk a bio, organikus, autentikus borokkal és ezek világával. Megtudhatják miben másak ezek, a nem bio boroktól, hogyan találjuk meg a piacon és még sok kérdésükre választ kaphatnak. Három előadásból fog állni a mesterkurzus, ahol előad majd Nyitrayné Dr. Sárdy Diána, Malatinszky Csaba, Szászi Endre és Szásziné Dr. Horváth Henrietta valamint Dr. Lőrincz György. Lesz majd szó a bioborok világáról, a borászok megosztják személyes tapasztalataikat illetve a szőlő egészségre gyakorolt jótékony hatásáról.
A második napon Olaszország - a borfesztivál díszvendége - lesz a középpontban. Először Dr. Kállay Miklós (Magyar Bor Akadémia elnöke, Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője) tart egy előadást Itália borászatáról és szőlészetéről. Ezek mellett Kállay Miklós beszél a termékekről, márkákról, bortrendekről. Majd a mesterkurzus második felében egy vezetett borkóstolót és előadást tartanak az olaszországi pincészetek képviselői.
A Boregyetem különlegességeként említhető, hogy idén negyedik alkalommal egy két órás, borkóstolással egybekötött előadással várja a fogyatékkal élőket.
További részletek és információ a jegyvásárlásról itt.
 
Winelovers borok az olvasás mellé