Ördög Nóri vall borról és tücskökről

Geri Ádám
2019. szeptember 10., 09:01


Ördög Nóra mesél boros kedvenceiről és ázsiai. kalandjairól. Izgalmas részletek a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor kiadványban megjelent interjúból.
Ördög Nóri vall borról és tücskökről
„Hidegebb téli estén egyértelműen a vöröset kívánom inkább” – nyilatkoztad egyszer a Borászportálnak. Most, egy nyárvégi szerda délutánon mit innál szíved szerint?

Nagyon szívesen felpukkantanék egy Kreinbacher pezsgőt. Eleve szeretem a habzóborokat, az ő pezsgőiket meg egyenesen imádom, de csodálatos az egész somlói birtokuk. Nagyon régóta készülünk oda a férjemmel, csak eddig valahogy nem jött össze. Szeretem a borokat, most már eljutottam arra a szintre, hogy tudom, milyen stílus áll közel hozzám, de távolról sem vagyok szakértő. Nálam a bor azért az alkalomhoz, az emberekhez, a nyugalomhoz, a meghitt pillanatokhoz kötődik. Elég gyakran előfordul, hogy Palkóval este egy pohár mellett vezetjük le a napot és beszéljük meg, mi történt velünk.
 
Tudtad? Évek óta Ördög Nóri a Magyar Borok Bálja háziasszonya. Ha szeretnél vele és sok más hírességgel találkozni, gyere el 2020. február 15-én a Magyar Borok Báljára, hazánk legexkluzívabb boros eseményére.

Áprilisban és májusban forgattátok az Ázsia Expressz második évadát Sri lankán, Indiában és Thaiföldön. Ilyen egzotikus helyeken is nagy a felfedezőkedv?

A kirándulás részénél abszolút. Most volt egy tíz napos nem tervezett leállás, úgyhogy a családdal kihasználtuk az alkalmat és körbejártuk Sri Lankát. Ami a gasztronómiát illeti, ott óvatosabb vagyok. Fontos, hogy legyen valami elképzelésem arról, egyáltalán mit is eszem. Indiában hajtott a kíváncsiság, hogy megkóstoljam azt az ételt, amit itthon szoktam rendelni az indiai étteremben. Nagy élmény volt a felismerés, hogy mennyire hasonlítottak az ízek. A húsevésről viszont gyakorlatilag leszoktam kint, mert az ázsiaiak egyszerűen teljesen mást gondolnak a húsról. Egyben főzik meg a csirkét, utána fognak egy gigantikus bárdot és kicsi kockákra felaprítják csontokkal, inakkal, porcokkal együtt. Ezeket a kockákat aztán beleporciózzák a különböző kajákba. Sosem tudhatod, milyen szilánkosra törött csonttal, vagy éppen a csirke melyik részével találkozol a tányérodon.
 
Ördög Nóra Junior Prima díjas televíziós műsorvezető. Az általános és a középiskolát Szegeden végezte, diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett. Első televíziós szereplése a Top of the pops című zenei műsorban volt, majd a Kölyökklub és a Szombat esti láz műsorvezetője, illetve szerkesztője volt. Azóta számos tehetségkutatót, vetélkedőt, show-t vezetett. 2010-ben feleségül ment Nánási Pál fotóművészhez, két gyerekük született.

Tücsköt-bogarat bevállaltad?

Nagyon kapacitáltak, a versenyzőknek például hatalmas svábbogarakat kellett enniük.
 
Ha kiváncsi vagy rá, hogy Ördög Nóri evett-e végül tücsköt, illetve milyen további furcsaságokkal találkozott az Ázsia Expressz forgatása alatt, a teljes cikket elolvashatod a szeptember elején megjelent a Winelovers 100 - A legjobb magyar bor magazinban. Az érdekes interjúk mellett természetesen az is kiderül, mik voltak az elmúlt időszak legkiemelkedőbb hazai borai. Ha meg is kóstolnád a 100 tétel legjavát, gyere el szeptember 21-én a Corinthia Hotel Budapestbe a Winelovers 100 Nagykóstolóra!