Piros tojás helyett ezzel várd idén a locsolókat

Borászportál
2018. március 29., 08:00


A húsvétolás hagyományához szorosan kapcsolódik a borozás is, hiszen ilyenkor előszerettel kínálják vendégeiket különféle alkoholos italokkal a locsolásra váró hölgyek. Most végre az is kiderül, hogy kit milyen borral érdemes kínálni azért cserébe, hogy nem hagyott elhervadni. 
Piros tojás helyett ezzel várd idén a locsolókat
A fiútestvérednek, akit sikerült lebeszélned a szódásszifonról
 
Minden évben próbál megviccelni valamivel, ezért alapból te is klasszikus hímestojással viszonoznád "kedvességét". Idén viszont megígérte, hogy elkerüli a hajnali 6 órás, szódásszifonos ébresztést, ezért hálád jeléül egy igazán jóféle borral fogod várni, mondjuk egy menő bikavérrel. 
 
Aktuális ajánlatunk: Titi Bikavér 2015
 
Édesapádnak, aki a 20 éve használt parfümmel locsol meg idén is
 
Igyekszik mindig elsőként felköszönteni, vicces versekkel szórakoztatni és mindig ugyanazzal a már jól ismert kölnivel meglocsolni. A hagyományokat tisztelő apukádnak válassz ezért egy komoly tételt, például egy hordós érlelésű furmintot, vagy egy tokaji aszút. 
 
 
A nagybátyádnak, aki a pálinkának is nagyon örülne
 
Ennek ellenére bort adsz neki is, mert ugye nem hiányzik, hogy idén is úgy elszaladjon vele a ló... Próbálsz neki olyan bort választani, aminek azért mégiscsak masszív az alkoholtartalma, úgyhogy a villányi vörösek között kezdesz keresgélni. 
 
 
 
A szomszédoknak, akik (néha ittasan, de) mindig csapatostul jönnek
 
Mivel pontosan ismered őket, és jól tudod, hogy egyszerre fognak beállítani, ezért a legegyszerűbb partidrinkkel rukkolsz elő: frissítő rozéfröccsel felszerelkezve várod őket. Hidd el, ennél már csak azért sincs jobb választás a számukra, mert végre kis szódavizet is isznak az alkoholos italok mellé.  
 
Aktuális ajánlatunk: Günzer Rosé 2017
 
A párodnak, aki inkább csak túlesni szeretne a kötelező húsvétoláson
 
Azért valljuk be, a húsvét elsősorban vidéken és főleg a gyerekeknek élvezet. A - városban élő - felnőtteknek egyre inkább nyűg, ezért örülnek, ha délutánra túl is esnek a kötelező látogatásokon. Várd hát haza szerelmed egy kis pezsgővel, és zárjátok a napot kettesben, nyugalomban. 
 
 
Jó tudni: az alkoholfogysztás lényege a mértékletesség. A Vinoport tavalyi cikkéből kiderül, hogy pontosan mi is az a mennyiség, ami még nem túl sok. 
Winelovers borok az olvasás mellé