Sauvignon Blanc borokat keresünk az új Winelovers Selection sorozathoz

Borászportál
2021. november 04., 12:59


A Winelovers márka 2022-től új borsorozattal jelenik meg Winelovers Selection néven. A sorozat első tétele egy Sauvignon Blanc fajtabor lesz, amit egy reprezentatív hazai kínálat alapján, a Winelovers közösség tagjai, a fogyasztók választanak majd ki, egy többfordulós vakkóstoló során.
Sauvignon Blanc borokat keresünk az új Winelovers Selection sorozathoz
Érdemes jelentkezni azoknak a borászoknak, akik készítenek Sauvignon Blanc fajtabort, hiszen a kiválasztási folyamatról, a résztvevő pincészetekről és a borokról folyamatos online médiamegjelenést biztosítanak a szervezők a vinoport.hu, a boraszportal.hu és a winelovers.blog.hu portálokon, továbbá 100 borkedvelő kóstolja majd a beküldött borokat, és ismeri meg ezáltal az adott tételt. A nyertes bort kiemelten promotálják és a Winelovers webshopban értékesítik.
 
Hogyan zajlik a kiválasztás?
 
A nyertes bort egy minimum 100 fős, fogyasztókból álló Winelovers közösség fogja kiválasztani kóstolás, értékelés útján, ezzel is erősítve az elköteleződést a bor iránt. A Winelovers Selection kóstolási folyamat szakmaiságát a Borkollégium elismert oktatói biztosítják. Ők készítik fel ugyanis a fogyasztókat az értékelésre, ismertetve a szempontokat, részletesen elmagyarázva a kóstolás menetét és szabályait. A fogyasztók az oktatóktól megtanulják továbbá a pontozás, a borértékelés szabályait, ez egy borkedvelő számára valódi motivációt jelent. És ha ez még nem lenne elég, a fogyasztók közül fogják majd kiválasztani azokat, akik részt vehetnek majd a 2022-es Winelovers 100-on, hogy együtt kóstoljanak a Borkollégium szaktekintélyeivel, így elsőkézből tanulhatnak tőlük!
 
A magas képesítésű, hazai és nemzetközi borszakemberekből álló Borkollégium oktatók alapozzák meg évről évre a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar teszt szakmai színvonalát is. A zsűriről további információ itt érhető el.
A cél olyan bor kiválasztása, amely az aktuális fogyasztói preferenciáknak leginkább megfelel, ugyanakkor borszakmai szempontból semmilyen módon nem kifogásolható, technológiai hibával nem rendelkezik.
Kik vehetnek részt a kiválasztáson Sauvignon Blanc fajtaborukkal?
  • A kiválasztáson részt vehetnek a bortermelők mindazon palackozott minőségi különleges minőségű borai, melyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek, és 2022 áprilisától forgalomba hozatali engedéllyel fognak rendelkezni.
  • A minta által képviselt bortétel mennyisége minimum 2.000 palack (valamint lehetőség szerint további 1.000 palack opcionálisan), amelyet kiválasztás esetén a Winelovers webshop megvásárol a győztes bort készítő pincészettől.
  • A résztvevőknek mintánként 6 palackot térítésmentesen kell eljuttatni a kiválasztás rendezőjéhez, 0,75 literes palackban. A palackokon fel kell tüntetni a származási helyet, a termelőt és - amennyiben releváns - a nevet, amely alatt a terméket forgalmazzák. 
  • Az évjárat csak 2021-es lehet, a megcélzott bortípus és stílus egy friss, lendületes a Sauvignon Blanc fajtára nézve tipikus tétel.
 
A minták beküldési határideje: 2022. február 1.
 
Cím: Winelovers Borkereskedelmi Kft., 1067 Budapest, Podmaniczky u. 31., 1. emelet 7-es ajtó. Kapcsolattartó: Trinfa Henriett, info@winelovers.hu, 06/70-622-1060. Kérjük, írd rá a kartonra, hogy Winelovers Selection. 
 
 
A nevezéssel a résztvevő elfogadja a borkiválasztás szabályzatában foglaltakat és hozzájárul a bor kiválasztással kapcsolatos tájékoztató jellegű információk elektronikus médiában és nyomtatott kiadványokban történő megjelenéséhez.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé