Spicces leszel ha végignézed!

Ribáry Manuéla
2017. február 17., 16:25


Néha jól esik lehuppanni a kanapéra  és betenni egy jó filmet. Olyan gyöngyszemeket ajánlunk nektek, amiben folynak a jobbnál jobb borok és készülnek a finomabbnál finomabb ételek. Ízlelőbimbókat és borospoharakat bekészíteni!
Spicces leszel ha végignézed!
Lora

A Valami Amerika rendezőjének filmje ezúttal is néhány fiatal útkereséséről szól. A titokzatos, vak lány, Lora egy kis cégnek dolgozik. Borkóstolókat szervez, és azzal tűnik ki a társai közül, hogy érintés alapján is meg tudja különböztetni a boroscímkéket. Szabadidejében egy szobrot készít, agyagból próbálja megformálni halott szerelme arcát. Egy napon aztán felbukkan az elhunyt férfi testvére, és Lora biztonságos élete összezavarodik.
 
Amazónia

Csodálatos képi világ, döbbenetes erejű felvételek és végtelen empátia. Ezek jellemzik az Amazónia című filmet. Sai, a fogságban született kapucinusmajom kölyök egy napon elszabadul a dzsungelben, és életében először egyedül kell túlélnie és beilleszkedni a társai közé. A kismajom drámájából mi, emberek is sokat tanulhatunk.
 
A remény receptje

Tokue, egy idős, japán hölgy egy nap kopogtat az utcai palacsintasütő ablakán. A nehézsorsú asszony munkát keres. Sentaró, a sütöde tulajdonosa alkalmazza az asszonyt, akiről hamarosan kiderül, jóval több annál, mint hogy megmondja, milyen bor illik a különleges, házi babzseléhez. Csupaszív, kellemes tempójú, elgondolkodtató alkotás. Egy összebújós, fáradt napon kiváló.
 
 
Kerülőutak

Jack épp az esküvőjére készül. Elhatározza, hogy a barátjával, Milesszal még utoljára megpróbálnak elcsábítani néhány nőt, ezért bortúrára indulnak. Csakhogy egy mámoros napon felbukkan maga a Nagy Ő. Vajon Jack hűséges marad a menyasszonyához? Kisülhet bármi jó egy ilyen kalandból? Izgalmas, mókás, mégis elgondolkodtató film az érzelmekről és a döntés szabadáságáról.

Truman
 
Julianhoz egy nap megérkezik gyerekkori barátja, Tomas, akit már évek óta nem látott. Az esti borozások, nagy beszélgetések és Truman, Julian kutyájának sétáltatása kellemes alkalmat adnának egy kis nosztalgiázásra, csakhogy a két barát helyzete nem ennyire egyszerű. Julian súlyos beteg, haldoklik, azok pedig, akik az elmúlt időszakban mellette álltak lassan elhagyják, úgy viselkednek vele, mintha máris halott lenne. Tomas azonban barátja mellett marad, és próbálja elviselhetővé tenni az utolsó időket. Vajon méltó lesz rá, hogy Truman kutyájának új gazdája legyen? A komoly téma ellenére könnyed, elgondolkodtató film – de a kedvenc vörösborunk mellé zsebkendőt sem árt előkészíteni.
 
Renoir

Igazán festői film egy nagy meglepetéssel. Pierre-Auguste Renoir francia impresszionista festő vagy fia, Jean Renoir filmrendező élete helyett a film középpontjában a titokzatos Andrée áll. A fiatal nő egy napon az idős festő borászattal is büszkélkedő birtokára kerül. Renoir-t akkoriban kizárólag nőkből álló személyzet veszi körül, a helyet különös, fülledt hangulat jellemzi. Andrée kicsit más, mint az eddigi hölgyek, így hamar Renoir érdeklődésének középpontjába kerül. Csakhogy nemsokára megérkezik a frontról a festő mindössze 21 éves fia. A három ember között különös háromszög alakul ki. 
 

Napsütötte Toszkána

Frances, sikeres írónő, a karrierje és az élete azonban kártyavárként omlik össze, amikor a házassága véget ér. Hogy felejtsen, a toszkán borvidékre menekül és elmerül a környék varázslatos világában. Mivel úgy érzi, megtalálta önmagát, hirtelen döntést hoz: összeszedi minden megtakarítását, megvásárolja az ódon villát, amelyben lakik, és újjáépíti az életét.
 
Bor, mámor, Provance
 
Max, a bankár élete gyökerestől felfordul, amikor kiderül, hogy megörökölte a nagybátyja szőlőbirtokát Provance-ban. Max eddig sikeres volt, de a birtok átvételével nehezen boldogul. Ami nem is csoda, hiszen nem csak az emlékek és a nosztalgia köti le, hanem a közeli étterem tulajdonosnője, Fanny megjelenése is. Hamisítatlan, romantikus vígjátékot láthatunk – akár egy barátnős estére is kiváló választás.

Levelek Júliának

Sophie újságíró szeretne lenni, de egyelőre nem sikerült megkapaszkodnia a szakmában. Szerelmét, Victort, a szakácsot leköti az étterme körüli munka, nem sokat törődik a lánnyal. Sophie unalmában kutatni kezd, és a ház padlásán egy több mint ötven éves szerelmes levélre bukkan. Így talál rá Clarie-re, az idős hölgyre. Ő, kissé öntörvényű unokája és Sophie együtt indulnak útnak, hogy megtalálják a férfit, akinek Clarie annak idején a levelet küldte.
 
Julie és Júlia

Julie már elmúlt harminc. Írással foglalkozik, és amikor alkotói válságba kerül, elhatározza, hogy megfőzi a híres, Julia Child-féle francia szakácskönyv összes ételét, hogy beszámolhasson róluk a naplójában. Fogynak a híres, francia hozzávalók, készülnek a sok pepecselést igénylő adagok, folyik a finom, francia bor és közben nem csak Julie, de Julia Child élete is megelevenedik.

 
Egri csillagok

Történelmi film, magyar alkotók kezéből, történet hősiességről, szerelemről, férfiasságról, jó és rossz küzdelméről, Eger várának diadaláról. Aki ezt az alkotást a gimnáziumban látta utoljára, és csak annyit remélt tőle, hogy így nem kell végigolvasnia Gárdonyi Géza regényét, az fogjon egy pohár bikavért és nézze meg felnőtt fejjel újra! Vicuska és Gergő története minden korosztálynak egészen másról mesél!
Winelovers borok az olvasás mellé